Рискова бременност – по какво да я познаете?

1
Добави коментар
milk1
milk1

Към днешна дата да си бременна изглежда далеч по-лесно, отколкото е било преди 50 години, например. Има редица изследвания, които следят здравословното състояние, както на майката, така и на плода. Прогнозира се до дни кога ще бъде раждането, засичат се различни аномалии и генетични изменения, докато бебето е все още само фетус.

За щастие технологиите са достатъчно напреднали, за да улеснят живота ни максимално. И все пак невинаги могат да ни бъдат в помощ на 100%. Понякога нещата не са идеални и поради редица причина, независещи от нас, бременността може да бъде много тежка и категоризирана като рискова. Дали поради заболявания, настоящи или минали, дали заради генетични аномалии или просто, защото така трябва да се случи, при някои жени е строго задължително бременността да се следи по-внимателно, когато налице са симптомите на рискова бременност.

Кървава секреция от влагалището
Кървене от влагалището, съчетано с болки в корема или кръста
Болки в долната част на корема
Изтичане на течност от влагалището
Отоци на ръцете, лицето, клепачите
Болка и парене при уриниране
Тежко главоболие, съпроводено от подуване на лицето и врата

Друг потенциален риск за настоящата бременност са предишни спонтанни аборти. Ако сте претърпели такива, задължително споделете това с наблюдаващия ви гинеколог, тъй като вие се водите с рискова бременност и е необходимо допълнително внимание във вашия случай. При евентуална поява на който и да е от изброените симптоми, задължително се обадете веднага на наблюдаващия ви лекар. Той трябва да знае за всяка една промяна в здравословното ви състояние. Не се тревожете, дори и да изглеждате леко хипохондрично на всички, важното е вие да се чувствате здрава и спокойна.

Снимка: static.wix.com Автор: Sisi

Рискова бременност – по какво да я познаете?Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)