Изложба на НХА гостува в Бургас

11
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Изложба от произведения на студенти и преподаватели от Националната художествена академия ще гостува в Бургас през следващия един месец, съобщават от пресцентъра на Община Бургас. Експозицията ще бъде открита на 7-ми октомври в бургаската художествена галерия “Петко Задгорски”. Желаещите да разгледат творбите ще имат тази възможност до 3-и ноември.

Куратор е българският историк на изкуството, критик  и художник проф. д.изк. Свилен Стефанов. Изложбата “Всичко е добре, когато започва добре” включва творби от специалностите “Живопис”, “Скулптура”, “Графика”, “Плакат и визуална комуникация”, “Фотография”, “Дигитални изкуства”, “Резба”, “Керамика”, “Текстил – изкуство и дизайн”, “Метал” и “Дизайн на порцелан и стъкло”. 

Чрез видео презентации посетителите ще могат да се запознаят с произведенията от “Стенопис”, “Книга и печатна графика”, “Сценография”, “Индустриален дизайн”, “Рекламен дизайн”, “Дизайн за детската среда”, “Мода” и “Реставрация”.

Това, което обединява тази многоаспектна изложба, е съвременният начин на виждане и присъствие в света на изкуството. Независимо дали става въпрос за живопис, текстил или дигитални изкуства, неизменно се налага усещането за професионално познаване на съответната материя, най-често подкрепено с многопластови концептуални решения. Това е и целта на преподавателите – материите и формите да получат нови измерения в един бързо променящ се свят.

”Някои от най-талантливите ни студенти и преподаватели са от град Бургас, а е всеизвестен факт изтънченият вкус на бургазлии към изкуството”, сподели ректорът на Националната художествена академия проф. Светослав Кокалов.”