Разпити за купуване на гласове в Радомирско

1
Добави коментар
starazagora
starazagora

Бързо производство за купуване на гласове е започнато от Районното полицейско управление в Радомир. Около 10:00 ч. на телефон 112 е подаден сигнал, че мъж обикаля радомирското село Владимир и предлага пари за гласуване в полза на определена партия. Незабавно е уведомена Районна прокуратура – Радомир и е започнала проверка на сигнала. Данните са потвърдени, образувано е бързо производство. Разпитват се свидетели и хора, на които са предлагани пари. По непотвърдена информация, предлаганата сума на гласоподавателите била 30 лева.

В пернишкия квартал „Тева“ са откарани нови образци на бюлетини в една от избирателните секции. Причината е, че гласоподавател е надраскал поставените в тъмната стаичка с химикал, като зачеркнал два от номерата на партии в избирателните образци. Проблемът е отстранен и работата на секционната комисия е възобновена.

Заместник-председател на секционна избирателна комисия в 12-то училище в Перник е сменен вчера след инцидент със спрей. Мъжът напръскал председателя на намиращата се в съседство СИК, като заплашил, че в изборния ден ще атакува Районната избирателна комисия в Перник със сълзотворен газ. Нарушителят на реда е отстранен от поста в комисията.

Подаден е и сигнал, че в двора на училище, където има СИК-ове, младежи играят футбол с фланелки с номера на вписана в избирателната бюлетина партия.

Броят на избирателните секции в област Перник е 266.

Освен за избор на народни представители, днес в община Радомир се провежда местен референдум, като жителите ще отговорят на въпроса: „Съгласни ли сте община Радомир да не одобрява устройствени планове, предвиждащи добив и преработка на подземни богатства?“. Секционните комисии – 51 на брой за този вот са различни от тези за парламентарните избори, но са разположени в съседни помещения.