Разделно изхвърляне на боклук

19
Добави коментар
MacTeP
MacTeP

Разделно изхвърляне на боклук

Публикувано на 10 авг 2009 |

По принцип съм от хората, които ако не им бръкнат в джоба рядко ще предприемат нещо, което да отнеме от скъпоценното им време. Да обаче преди 2 седмици реших да се направя на примерен гражданин на планетата ни и започнах да си разделям боклуците преди да ги изхвърлям. Понеже както споменах съм скръндза реших да изчакам със закупуването на допълнително оборудване за кухничката ми.

Започнах да си събирам боклука в 4 торбички: стъкло, хартия, пластмаса, други. Някой торбички се пълнеха много по-бързо от други и си ги изхвърлях. Обаче преди да изхвърля или изсипя съдържанието на торбичката поглеждах какво има в казаните. След около 2 седмици (тоест днес) просто разбрах, че това което правя няма абсолютно никакъв смисъл.

Примерно днес в казана за стъкло имаше 3 торбички, от които се носеше лудата воня на вкиснати огризки от плодове и зеленчуци. Преди няколко дни в контейнера за хартия пък забелязах хвърлени торби със строителни отпадъци. В контейнера за стъклен боклук беше пълно с пластмасови бутилки от бира. Общо взето за тези 2 седмици нито един път не ми се случи да си изхвърля предварително разделените боклуци и контейнера, който е отделен за тях да не е пълен с други отпадъци чието място не е там.

Мисля си, че схванахте картинката. Просто явно докато не се приемат някакви закони и не се контролира, няма как да станат нещата. Просто хората не осъзнават, че хвърляйки боклуците си където им падне, унищожават труда на останалите. На мен специално не ми тежи да си разделям боклуците, не искам и да карам някой на сила. Искам просто да не ми се пречи. Заради това и не виждам смисъл да продължавам. Може би ще опитам пак след някоя друга година, но имам лошото предчувствие, че резултата ще е същия.