Ситуацията с кредита и ЕОС Матрикс

14
Добави коментар
Mirkata88
Mirkata88

Ситуацията с кредита и ЕОС Матрикс

October 3rd, 2014
No Comments

Някои мои приятели вече знаят, че си имах проблеми с кредит, който спрях да обслужвам отчасти поради финансови причини, отчасти поради промяна в ГПР, която не беше съгласувана с мен, а това разруши отношенията ни на доверие с точно тази банкова институция.

В един момент дори се замислях дали да не повдигна дело. Нещата обаче се разрешиха, благодарение на ЕОС Сървисис – компания за управление на задължения, която изглежда е поела работата по събирането на моите вземания.  С тях само с два телефонни разговора успяхме да се разберем лесно и бързо. Обясниха ми какви са моите опции за действие по кредита – можеше да заведа дело, но в случай че спра да погасявам кредита си, те щяха да заведат дело срещу мен, а договорът ми с банката ясно упоменава, че са възможни промени в годишния процент по разходите по кредита само с уведомление към клиента, което ми е било изпратено, но не съм прегледала писмото. И тъй като подписът ми стои върху този договор, вероятността да спечеля едно подобно дело е минимална, а случаят ми би бил прецедент. Реших да не се впускам в подобна авантюра.  От ЕОС Сървисис ми предложиха съдействие за удължаване на периода на кредита, за да се намалят вноските, , което ме устройваше повече от добре.

Това желание да се помогне на клиента и да с разреши проблемът му не срещнах в началото при съответната банка, чието име няма да споменавам и ако от ЕОС Сървисис не се бяха включили, едва ли сагата с тази институция щеше да приключи по положителен начин за мен. Скоро смятам да си извадя и справка затова, дали банката е изпратила данни за платежоспособността ми по моя заем към Кредитния регистър. Доколкото знам една такава справка годишно е безплатна, а е важно да се знае дали кредитното ни досие е чисто, за да знаем каква е вероятността да бъдем одобрени за друг заем другаде, в случай че кандидатстваме.

Google+ Comments

You can leave a response, or trackback from your own site.