Какво не знаем за мастурбацията

1
Добави коментар
milk1
milk1

Начините, по които мъжете и жените мастурбират са различни, но няма такива, които да могат да определят самия акт като ненормален. Без значение дали мастурбиращите гледат порно, използват ръцете си или трият пениса си в с*кс играчка или предмет, те просто го правят и в това няма нищо ненормално/неморално.

Това са моменти, в които се усамотяваме със своето тяло и въображение и сами достигаме до оргазми. Винаги ще има хора, за които мастурбацията да е тема табу и други, все още вярващи в митове, свързани с нея. Кои са най-честите митове, свързани с мастурбацията и какви са ползите от този с*ксуален акт?

Митове

1. Мастурбацията е напълно безопасна. За нас да. Не и за мъжете. При тях се крият известни рискове за здравето. Когато мъжът мастурбира, може да раздразни кожата на пениса си или да нарани уретрата си. В много редки случаи, които оставят болезнен спомен, той може дори да „счупи“ пениса си. Такива случаи често се нуждаят дори от лекарска помощ.
2. Мастурбират само младите хора. Глупости! Проучванията показват, че 70% от възрастните мъже и жени мастурбират.
3. Обвързаните хора не мастурбират. Грешно! Много често двойките започват с*ксуалната игра, мастурбирайки един срещу друг.
4. Мастурбацията предизвиква полово предавани болести. ???!!! Само при контакт с кожата на партньора или с телесни течности можете да прихванете някоя болест.
5. Честата мастурбация се отразява лошо на плодовитостта при жените и на производството на сперма при мъжете. Няма такива данни. Тя е напълно безопасна с*ксуална практика, която не въздейства отрицателно върху репродуктивната функция.

Истини

1. Мастурбацията при жените помага за предотвратяване на цервикални инфекции и облекчава инфекции на пикочните пътища.
2. Мастурбацията подобрява здравето на сърдечно-съдовата система и намалява риска от диабет тип 2.
3. Мастурбацията помага да намалим стреса и да имаме хубав и дълбок сън. Когато мастурбираме, тялото ни изпитва несметно удоволствие, вследствие на което се отделят хормоните окситоцин и ендорфини.
4. Мастурбацията засилва тазовите мускули.
5. Удовлетворява нашите физически и емоционални нужди, а също така дава свобода на въображението ни.

Снимка: www.artinfactmag.com Автор: Sisi

Какво не знаем за мастурбациятаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)