Отстраняване на петна и миризма от кучешка урина

1
Добави коментар
modernway
modernway

  Гледането на куче у дома освен радост и обич носи и някои не толкова приятни моменти. Пример за такъв е неприветливата миризма от кучешка урина, която остава и сякаш с течение на времето се наслоява в стените и атмосферата на жилището. За щастие днес пазарите предлагат богато разнообразие от почистващи препарати, които допринасят за чистотата, високата хигиена и успокояващ аромат в дома. Когато търсите средства за почистване на кучешка урина, оглеждайте се за такива, които премахват трайно и самата миризма. Препаратите, съдържащи частици ензиматик, са много ефективни при почистване на повърхностни замърсявания. Те разлагат остатъците от урината и миризма почти не остава. Не бива да се забравя, че кучетата имат много силно обоняние и винаги могат да усетят миризмата на собствената си урина. Това означава, че ако мястото не е било добре почистено, кучето ще се върне и отново ще си свърши работата там.

 

  От голяма полза е когато домакините имат на разположение UV лампа, която излъчва т.нар. „черна светлина“. Тя свети в индигово и с нейна помощ може по-лесно да открият местата където има засъхнали петна от кучешка урина. Лампата трябва да се използва при затъмнена стая със спуснати щори и завеси и изгасена лампа. Местата където има следи от урина светят в зелено.

 

Почистване на кучешка урина от килими и мокети

  Ако мястото е още влажно, опитайте се да попиете колкото може повече от урината с помощта на кърпи, гъби или прахосмукачка, която предлага абсорбираща функция. Не спирайте докато петното не изсъхне напълно. След това поръсете мястото със сода за хляб. Оставете да постои така докато петното пожълтее, след това избършете и повторете процедурата до пълното му избледняване и изчезване.

  След като сте премахнали по-голямата част от урината, напръскайте добре мястото с препарат за почистване на урина. Изчакайте колкото време е нужно, съобразно инструкциите за употреба на препарата, след което полейте мястото с гореща вода. Подсушете отново.

 

Домашно приготвен разтвор за почистване на кучешка урина

 

  Домашно забърканите почистващи разтвори могат да бъдат също толкова ефективни, колкото и купените.

 

Необходими съставки

·        443 мл кислородна вода 3% (среща се и с наименование хидроген пероксид)

·        2 супени лъжици сода за печене

·        2 пръски течен сапун за миене на ръце

 

1/Смесете съставките в пластмасова бутилка с приставка за пръскане (не използвайте метална) и разтърсете сместа добре.

2/ Напръскайте около засегнатите участъци и изчакайте около 15 минути, след което измийте с вода и подсушете.