Шефът на ДПС-Варна: Бял мерцедес, бял прах и бели петна!

3
Добави коментар
mignews
mignews

Вторият в листата на ДПС във Варна Ерджан Ебатин, който е и областен председател на движението, влиза в парламента. Това стана ясно днес, след като 18-ия в списъка Алеко Атасанов, получил най-много преференции, официално се отказа от мандата си.

Първият във варненската листа на ДПС Йордан Цонев е и на второ място в списъка в Търговище. Според източници на МИГNews той ще влезе в НС от Търговище, за да може Ебатин най-после да стане депутат.

Кой е Ерджан Ебатин? Отговор на този въпрос дали прелюбопитна публикация във варненския сайт Versia.bg. Авторът Петър Еленски пише директно, че ДПС – шефът е гей, както и че е пристрастен  към „белия прах“.

––––––––––––––-

Ерджан Ебатин-Джани е областният шеф на ДПС-Варна. Това, че има този звучен прякор е вследствие на неговото присъствие в братството на меките проекти, китки и велосипеди. За велосипедите, които имат меки педали.

Никой не може да съди, обижда или насажда омраза към различните, включително дори и към нетрадиционно сексуално ориентираните. Джани е гей, но от това не следва нищо. Дори и депесарите, чрез избирателите от малките села, може би приемат гейовете като свои избраници.  Ерджан няма и не бива да има проблеми с този факт. Той има и нашата подкрепа ако се наложи. Но Джани не може да търси компромиси и прошка по линията на други два гряха.

Ерджан-Джани се обляга на фундамента ДПС заради неспирното желание за безскрупулно колекциониране на материални благини. Това е формулата да придобиеш два мерцедеса S класа – задължително единият да е бял и да имаш нов апартамент във Варна без да си работил и ден откакто си областен председател. А преди това само да си даскалувал 2-3 години в с. Белоградец. Дай боже на всеки даскал от село във варненска област такова имане, а и да може да ходи и на екзотични почивки – Патая, Куба, Тайланд, и то все с хубави момчета. Един такъв воаяж струва поне 5000 евро, според думите на Джани.

Ерджан Ебатин се изживява като капацитет за едри обобщения, като скрит и непризнат генератор за осмислени парадигми. Джани не разбира, че все пак в един хубав миг медийното сияние ще освети и строго персонализира полулегалната картина на крадливата композиция с дъх на партийна еротика. И тогава ще се явят белите петна – дали в паметта или в пространството, кой знае. Прожекторът май вече мига.

И ако любовта към знаците на финикийския народ са разбираеми за нас простосмъртните и наречена от свещените книги с простата дума алчност, то тъмните пердета, зад които обича да стои Джани у дома, са елемент не на домашния, а на белия прах. Този прах не е за очите, а както всички знаят – за носа, но не е стока за партийна агитация, макар да действа на форумния портал в ежедневието на Ерджан.

Да си партиен лидер с пудра захар и салфетки не е уважаван кусур от депесарите във Варна и областта, от Медовец до Детелина. Този кусур на Джани е в основата на маниакалното подменяне на историята на ДПС-Варна и прави бъдещето на ДПС зависимо от липсата на евристична творческа мисъл.

Това, което се случва във Варна под егидата на Джани, Ментата, Аборигена, Борчлията ще отекне в онзи процес, от който всеки демократ се страхува. Да подмениш щастието и успехите от пътя през последните 6-7 години с перверзни усложнения от лъжи, и да лишиш целия смисъл на политическа и житейска красота чрез липсата на цялостен интегрален смисъл на действията е престъпление не срещу партия или група хора, а срещу демокрацията.

И навсякъде липсва едно много, много просто нещо – Джани никога не е знаел както Ментата, Аборигена, че „Интересът на гражданите на Варна, на хората, е винаги на първо място“.