Клуб за арабска култура, София

15
Добави коментар
Sham
Sham

Клуб за арабска култура, София

Posted by Ruslan Trad на март 25, 2008

Преди много време имаше такъв клуб, който за нещастие замря след смъртта на неговия основател.Сега – аз имам идеята за въстановяването му.И тази идея вече се раелизира, за мое щастие.Щом споделих виждането си веднага много хора проявиха желание да участват в дискусиите.Най-вероятно този клуб ще започне събирания в Центъра по източни езици в София.

За какво става дума? Това е чисто и просто едно клубче за дискусии между хора с интереси към арабския свят и към ориентализма в по-голям мащаб.В този клуб ще се разискват теми от музика до политика.Преводи на текстове,лекции и подобни в една отворена среда, няма да има строго отношение, мнението на всеки се зачита.Това е основното в клуба – едно отворено отношение, за да може да се покаже арабския свят на хората в един по-добър поглед.

Арабския свят, арабската култура и език са огромно наследство за човечеството.Въпреки всичко ставащо напоследък тази култура още е интересна на мнозина хора.И целта ми е тези хора да имат свое място , където да разискват своите идеи, размисли и т.н. с други, които харесват това, което и те.Трябва да покажем, че не е лошо да се занимаваш с арабското, че това е нещо красиво и нормално -един досег до култура на хиляди години, дала много на света.Да се дистанцираме от политиката и политическата религия.Тероризмът  го отричаме, той не е лице на ориента.

Всичко това, плюс теми за музика,поезия и още много ще бъде основното за дискусии.Все още се обмислят идеи, записвам ги,оформям ги.Но тепърва ще се събираме заедно, който иска ,нека пише ,че желае да се включи на адрес – [email protected]

Like this:

Like Зареждане…

Related