Розацеята на известните и как да се преборим с нея

1
Добави коментар
milk1
milk1

Розацеята е болест, от която страдат и известните. Синтия Никсън е една от дамите с диагноза розоцея. Актрисата от години работи съвместно с американската организация National Rosacea Society. Така тя е съпричастна с всички, които са като нея. В 80% от случаите появата й остава мистерия. Едно е сигурно – лошите навици като пиенето на алкохол и прекаляването с лютиви храни са доста агресивни за болестта.

„Опитвам се винаги да тренирам на места, където има вентилатори. Избягвам джогинг на открито, докато пече силно слънце. Стресът също може да причини зачервяване, затова упражнения като йога не само помагат на тялото ми, но и ми съдействат за успокояване на ума и постигане на баланс“, твърди Синтия Никсън.

Другите популярни дами с розацея са Марая Кери, Рене Зелуегър и Камерън Диаз. Те са открили тайната на заличаването на червените петна – професионалният грим.

Най-често засегнатите хора живеят по кавказките земи и северозападна Европа, но това не означава, че не се разпростира и по други места. Боледуват и двата пола, но жените три пъти повече, като заболяването е най-изявено между 30-60 години.

Ако искате да намалите червенината по кожата, хранете се с храни в хармония с вашата кръвна група. Пазете се и от пестициди, консерванти и подсладители. Слагайте на масата си екологично чиста храна, плодове и зеленчуци и най-малко веднъж в седмицата похапвайте био – домати, краставици, плодове, хляб, мляко, яйца, семена, ядки. На помощ ще ви се притече и Аргановото масло върху добре почистено лице. Хората с чувствителна кожа да не се притесняват, защото Аргановото масло няма да навреди на капризната кожа.

Снимка: www.vitalaserspa.com Автор: Stefi

Розацеята на известните и как да се преборим с неяРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)