Правила при избора на фотоапарат

1
Добави коментар
ivanov3221
ivanov3221

Детайли

Категория: Технологии

Създадена на Четвъртък, 09 Октомври 2014 05:52

Написана от petrov1

Несъмнено, всеки един от нас иска да съхрани хубавите си спомени, а за целта му трябва цифров фотоапарат, но какъв точно да изберем! Това е доста важен въпрос, защото понякога не е толкова удачно да пръскаме луди пари за устройство на което няма да използваме пълния капацитет и възможности. Именно поради тази причина ще ви посочим прости правила при избора на цифровия ви фотоапарат.

На първо място поставяме матрицата, защото от нея зависи колко пиксела ще е иснимката, а най-предпочитаните и качествени матрици са означени с 2/3″. Важна е и оптиката, която има фотоапарата, от която зависи фокуса на изображението. Тук се доверете на цифрите от порядъка на 1:2,8.

На трето място е формата на устройството ни, като трябва да гледаме да ни е удобно за държане и да ни приляга по големина. Сензорът пък превръща светлината в цифрови стойности, които след това стават на файл. Възможността за оптично и цифрово увеличение също не е за пренебрегване, защото никак няма да ви е приятно ако искате да снимате нещо в далечината, но трябва да ходите чак до него.

Оптичното увеличение е много добро, защото можете да снимате обекти в далечина, сякаш са до вас и да не влошите качеството на снимката. Понякога е много важно да имаш голямо зуум. За него ви съветваме да е поне три пъти. Цифровото увеличение е по-непредпочитано, защото влошава качеството на снимката и доста често я размазва.

Не трябва да забравяте и бързината наработа на фотоапарата, колкото по-скоростен е, толкова ще е по-професионален и с по-качествени снимки. Не ви съветваме да използвате цифровия си фотоапарат за видеоклипове, защото няма да са толкова качествени. Хубаво е обаче да помислите за закупуване на допълнителна памет, за съхранение на повече снимки.

Тук е добре да кажем, че за предпочитане са цифровите фотоапарати с по-голям екран и по-издръжливи и качествени батерии.

Ако желаете други продукти вижте ту: