Най-добрите коли за лятото

36
Добави коментар
nelina70
nelina70

Едно от любимите развлечения на тези, които обичат автомобилите, е поне замалко да покарат или да се повозят на возила без покрив. Кабриолетите са популярни дори и в северните страни, където може да ги ползваш, без да рискуваш да получиш слънчев удар от жаркото слънце.

Сигурно е, че по целия свят колите с подвижен покрив, било то твърд или мек, в съчетание с великолепните технически характеристики, смел дизайн или богата история, винаги предизвикват завист. Предлагаме ви десет от най-добрите кабриолети за всички времена според мнението на западни журналисти.

Номер 1 безспорно е Mazda МХ-5 независимо от годината на производство. Това е най-продаваният автомобил със сгъваем покрив за всички времена. Феноменалната кола предоставя емоции под открито небе за скромни суми (около 20 хил. долара в Щатите или 20 хил. евро на Стария континент). МХ-5 е японска кола, която е „нарисувана“ и конструирана в Англия, а в Щатите се среща толкова често, колкото заведенията за бързо хранене. С цената си от 20 000 долара откритата двуместна мазда е направо трепач на американския пазар. Далеч не е случаен и фактът, че името й е записано в Книгата с рекордите на Гинес като най-масовия родстър на планетата.

2. Chevrolet Corvette от 1965 г. Няма нищо по-романтично от това да яхнете тази машина и да се отпуснете по знаменитото шосе номер 66 или по някой друг дълъг и прав път, който може да се открие само в Америка. На Стария континент добрия стар корвет може да го видите да прашясва в някой музей, защото трудно ще се справи с криволичещите европейски пътища.

3. Jaguar XKE от 1966 г. И сега този кабриолет предизвиква пожар от емоции и излъчва сексапилността на блондинките тип Мерилин Монро от 60-те години на миналия век. Преди началото на нов проект повечето от дизайнерите задължително си изваждат фотография с Jaguar XKE, за да се вдъхновят за направата на друг истински шедьовър.

4. Cadillac Eldorado от 1976 г. За него е лепнато определението „последният истински американски кабриолет“. Това чудовище с две врати е създадено да приюти безгрижна и весела компания, която да кръстосва казината в Лас Вегас.

5. Jeep Wrangler. Това е още един модел, за който времето на производство няма никакво значение. Знаменитата история на този всъдеход започва от легендарния Willys. Ако мечтаете да се возите извън пътя без покрив над главата, това е моделът, който ще ви свърши превъзходно работа.

6. Porsche Boxster от 2001 г. Ако имате пари и желание да получите максимално удоволствие от шофирането, не е нужно да му мислите дълго – с Porsche Boxster ще получите всичко, което сте искали. Сядайки зад волана, бързо ще забравите за проблемите в работата, за обезценяването на акциите и глобалното затопляне.

7. BMW 3-а серия от тази година. Баварецът има блестящи характеристики, харизма и разумна цена. Достатъчно е да видите емблемата на германската компания в средата на своя волан и чувството ви за превъзходство над останалия свят ще ви осени достатъчно бързо. За пълното удоволствие от карането на тази кола е необходимо пътят около вилата ви до езерото Комо да е пуст.

8. Bentley Continental GTC Speed (2009 г.). Разкош, красота и скорост плюс съвременност и технологичност като космическа станция – това е новият представител на английската легендарна компания. Имиджът на този кабриолет е такъв, че не ви трябва ВИП пропуск за всяко светско събитие по света – тази кола ще отвори всички порти.

9. Ferarri F430 Spider (2006 г.). Изваяното като изящна скулптура от дизайнерите на „Пининфарина“ открито двуместно ферари се задвижва от 8-цилиндров V-образен бензинов двигател с обем 4,3 л. Неговите 490 коня (при 8500 оборота) му позволяват да набира стотака за 4,1 секунди и да вдига до 309 км в час .Прибиращият се с помощта на електрически механизъм гюрук дори и при сгънато положение не закрива гледката на 8-цилиндровото чудовище, наречено двигател, което е скрито под прозрачния панел зад пътническите седалки.

10. Mercedes SL65 AMG. Не случайно бе посочен наскоро за „най-добър германски кабриолет“. Този тунингован мерцедес е теглен от цели 612 коня. С двигател V12 битурбо, развиващ въртящ момент 1000 Нм, SL 65 AMG е най-мощният серийно произвеждан роудстър в света. Това прави тази машина кола за истински бунтари.

 

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти