Защо, когато се карат, хората си крещят?

1
Добави коментар
diyan.nikolov.5
diyan.nikolov.5

Професор по психология в Университета на Кеймбридж  веднъж попитал учениците си:
– Защо, когато хората се карат, те крещят?

– Защото губят спокойствие, – казал един.

– Но защо да крещиш, когато другият човек е близо до теб – попитал професорът. – Нима не може да говориш с него тихо? Защо крещиш, когато си ядосан?

Учениците предлагали своите отговори, но нито един  от тях не устроил професора. В края на краищата той обяснил защо:

– Когато хората са недоволни един от друг и се карат, сърцата им се отдалечават. С цел да покрият това разстояние и да се чуят един друг, те трябва да крещят. Колкото по-силно те ​​се ядосват, толкова по- силно крещят.

– А какво се случва, когато хората се влюбват? Те не крещят, напротив, говорят тихо. Защото сърцата им са много близко, а разстоянието между тях е много малко. А  когато се влюбят още повече, какво се случва? – продължил професорът. – Не говорят, а  само шептят и стават още по-близо в любовта си.

В крайна сметка дори и от шепнене   не се нуждаят. Те просто поглеждат един към друг и всичко разбират, без думи. Това се случва, когато са заедно двама влюбени.

Така че, когато спорите,  не позволявайте на вашите сърца да се отдалечават едно от друго, не казвайте думи, които допълнително увеличават разстоянието между вас. Защото може да дойде ден, когато разстоянието ще стане  толкова голямо, че няма да намерите обратния път.

Коментари