Камшичен удар

2
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Един от акцентите в програмата на фестивала за независимо кино So Independent (от 24 октомври до 1 ноември) идва в София с наградите на журито и публиката от Сънданс 2014

Андрю (Майлс Телър) е обещаващ 19-годишен барабанист в манхатънска музикална школа, където конкуренцията е свирепа – а той не иска да бъде просто музикант. Преследван от провалената писателска кариера на баща си и белязан от ужаса, че посредствеността може да е наследствена, Андрю непрестанно се стреми към съвършенство.

С твърдото решение да не последва пътя на баща си, той репетира всекидневно, докато ръцете му буквално започнат да кървят. Напрежението да бъде най-добрият нараства неимоверно, след като Андрю е избран за участие в училищния оркестър, дирижиран от прочутия със строгостта си Терънс Флетчър (Дж.К.Симънс, сериалите „Разобличаване“, „Закон и ред“).

Този брутално добър музикален преподавател не би се спрял пред нищо, за да извади максимума от потенциала на учениците си…

Преди наградите за „Камшичен удар“ / Whiplash от журито и публиката в Сънданс, проектът е показан там като късометражен филм, който набира популярност и финансиране. Прожекции на So Independent 2014:
24 октомври, 20,30 ч., Дом на киното
26 октомври, 18,30 ч., кино „Одеон“
31 октомври, 20,15 ч., „Евро синема“

Дж.К.Симънс вече се спряга сред претендентите за „Оскар“, а Майлс Телър има и предишно отличие от Сънданс – актьорския приз от 2013 г. за The Spectacular Now / „Живея за момента“, поделен с Шайлин Удли, с която си партнират и в „Дивергенти“.