Кока-Кола е супер препарат за почистване на тоалетни

1
Добави коментар
milk1
milk1

Кока-Кола е една от най-скъпоструващите марки. Само маркетинговия знак върху бутилката и нюанса на червения цвят на етикета и капачката се оценяват на милиони долари. Децата на 90-те години си спомнят, че напитката беше дефицит и трудно си проправи път до потребителската мрежа в България. Сега се пие и се лее из цялата страна с десетки литри в секунда. И е едно от най-достъпните средства за утоляване на жаждата. Като се има предвид цената на натуралните сокове напоследък.
За добро или за зло голяма част от българите са пристрастени към безалкохолното. Не е доказан здравословният им ефект върху организма, но учените си противоречат и относно негативния. Освен пиенето, Кока-Кола-та може да се употреби по още един също толкова рационален начин – може идеално да почиства тоалетната.
Оказва се, че Кока-Кола е перфектната отвара срещу петна и натрупване на котлен камък по плочките и порцелановия кон в санитарното помещение. Просто трябва да си закупите две бутилки по два литра Кола. Ще ви излезе на цената на останалите препарати, които далеч не са толкова ефективни. Изсипвате съдържанието на бутилките в тоалетната чиния като се постараете да облеете добре цялата вътрешност на тоалетната и оставяте да престои около час. Киселините в газираната течност ще си свършат перфектно работата и ще разядат всякакви наченки на петна, ръжда и котлен камък. Колкото по-дълго оставите Кола-та да си кисне в тоалетната, толкова по-добро и дълготрайно ще е почистването от нечистотиите. Освен това, някои от съставките на безалкохолното имат и антимикробно действие. Сладката напитка ще ви отърве от болестотворните опасности, които дебнат в едно от любимите ни помещения в жилището.
Фосфорната киселина в Кока-Кола-та е толкова силна, че може дори да не допрете до употребата на четка. Котленият камък сам ще си падне. Буквално ще се предаде пред силата на „брюнетката с кофеиновата бомба”. Само не забравяйте, че трябва да изплакнете добре чинията, защото бактериите обичат сладкото, а и остатъкът от фруктозен сироп от царевица може да се наслои върху гладката повърхност и да остави тъмни петна. Имайте предвид, че Кока-Кола-та не помага срещу мазни петна, нито по тъкани, нито по мебели и гладки повърхности. Трепе единствено минералните.

Снимка: lh3.ggpht.com Автор: Dani

Кока-Кола е супер препарат за почистване на тоалетниРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)