Български туроператори учредяват консорциум за популяризиране на общи турове на Балканите

8
Добави коментар
bulgariatravel.org
bulgariatravel.org

Български туроператори учредяват консорциум за популяризиране на общи турове на Балканите

16.10.2014

Общи туристически турове и пакети на Балканите ще бъдат предложени на световни туроператори, съобщиха от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти /АБТТА/.
Учредява се консорциум Go to Balkans, който ще популяризира пред чуждестранните туроператори общи турове на Балканите. Идеята е големите туристически компании от Азия, Америка и Европа да се запознаят с възможностите за туризъм в България в комбинация с другите държави на Балканите – Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Румъния, Словения, Турция, Черна гора и Хърватия. Това ще стане на 26 ноември в София, където ще се проведе първи B2B (business to business) туристически форум на страните от Балканския регион. Идеята за него, организацията и финансирането на събитието са на фирми – членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, които учредяват консорциум Go to Balkans.
Туроператорите в Западна Европа и Америка не правят маршрути само в една от балканските страни, а предпочитат комбинация от две или три държави. Гостите от Франция и Италия пък пък съчетават България и Румъния. Засега обаче страната ни влиза в комбинираните пакети не като изходна страна и това трябва да се промени, коментира Байко Байков, председател на АБТТА. “Последните години българите дават пример, че комбинираните турове на Балканите са успешен продукт”, допълни той.