Нова Година във Виена – със самолет, обслужване на български език!

1
Добави коментар

17.35 ч. – отпътуване от летище София (Терминал 2) за Виена с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“. 18.25 ч. – кацане на летището във Виена. Трансфер до хотела.  Настаняване. Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод: дворецът „Белведере“, един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк  „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело. Свободно време или туристическа програма по желание – необходимо е ползване на градски транспорт: посещение на двореца „Шонбрун“ – лятната резиденция на Хабсбургите с местен екскурзовод. Вечеря в ресторанта на хотелa от 18:00 – 20:00 по предварително изготвено меню (без включени напитки). Посрещане на Нова година на площада пред Кметството. Нощувка.

Закуска. Свободно време във Виена или туристическа програма по желание – необходимо е ползване на градски транспорт (избира се една от двете екскурзии): 1. Посещение на Музея на историята на изкуството с местен екскурзовод на български език – една от най-богатите колекции на скулптура и живопис в Европа, която в продължение на векове е била притежание на Хабсбургите. 2. Екскурзия до Братислава с пешеходна разходка в историчекия център на града – замъкът на Братислава, където днес се помещава правителството на Република Словакия, катедралата „Св. Мартин“- свидетел на десетки коронации на кралски особи, академия „Истрополитана“, старото кметство, двореца на архиепископите. Нощувка.

Закуска. Сутринта – напускане на хотела (багажът може да се остави в стая за багаж). Свободно време или туристическа програма по желание – необходимо е ползване на градски транспорт: посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод на български език – богати колекции от светски и религиозни съкровища, обхващащи повече от хиляда години от Европейската история. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 18.35 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 21.15 ч.

Самолетен билет София – Виена – София с включени летищни такси на авиокомпания „Bulgaria Air“

3 нощувки със закуски в хотел Senator **** във Виена

Вечеря в ресторанта на хотела на 31.12.2015 от 18:00 до 20:00 (4-степенно меню, без включени напитки)

Групов трансфер летище – хотел – летище

Панорамна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език

Водач от България по време на цялата екскурзия

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“

Посещение на двореца „Шьонбрун“

Екскурзия до Братислава

Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод (с включена входна такса за съкровищницата)

Посещение на Музея на истрията на изкуството с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса)

Посещение на Императорските апартаменти и музея на Сиси в двореца „Хофбург“ с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса)

Новогодишна вечеря (по оферта, предложена допълнително в нашите офиси)

Градски транспорт: 2,20 EUR (еднопосочен билет); 7,60 EUR (карта за 24 часа); 13,30 EUR (карта за 48 часа)

Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание