„Mani“ – бразилско вдъхновение за ресторантите във Варна

21
Добави коментар
restorantiv
restorantiv

Екипът на блог „Ресторанти Варна“ Ви кани да се потопите в екзотичната магия на бразилския ресторант „Mani“. Научете повече за забележителното меню и прекрасната обстановка в успешния ресторант, еталон за ресторантите във Варна.

Ресторант  „Mani“ през погледа на блог „Ресторанти Варна“

Световноизвестният ресторант „Mani“ е разположен в град Сао Пауло, Бразилия и през 2013 година заема 36-та позиция в класацията „50-те най-добри ресторанта в света“. Кулинарните майстори Daniel Redondo и Helena Rizzo отварят „Mani“ през 2006 година. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ споделя, че популярните шеф-готвачи са партньори и в живота, след като се запознават по време на работата си в друг звезден ресторант – „El Celler dе Can Roca“. Кухнята на ресторанта – пример за много ресторанти във Варна – може да се определи като модерна бразилска, която обаче е съхранила националните гастрономически традиции. Redondo и Rizzo комбинират по иновативен начин кулинарните обичаи на своите родни места, Каталуния и южната част на Бразилия, с екзотични бразилски съставки и модерните техники на молекулярната гастрономия. Така те предлагат на посетителите сложни гурме специалитети, впечатляващи не само гастрономите, но и множество кулинарни майстори в ресторантите във Варна и по света.

Стилната обстановка в „Mani“ – пример за ресторантите във Варна

Екипът на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“ отбелязва, че бразилският ресторант неслучайно носи името на индийската богиня на маниока – един от най-обичаните зеленчуци в Бразилия. „Mani“ има за цел да съчетае традиционното и съвременното не само на ниво кулинария. Разположен в едно от най-изисканите предградия на Сао Пауло –  Jardim Paulistano, бразилският ресторант приветства клиентите си по дълъг впечатляващ коридор, водещ към трапезарията. Според екипа на блог „Ресторанти Варна“ трапезарията на „Mani“ впечатлява със собствен стил и изтънченост. Минималистични бели, жълти и кобалтовосини маси в комбинация с рустикални мебели очакват гостите, за да ги предразположат към незабравимо кулинарно приключение!

Кулинарната философия на „Mani“ – доближава ли се до тази на добрите ресторанти във Варна?

Според екипа на блог „Ресторанти Варна“ кухнята на ресторантите във Варна и по света трябва да подлежи на постоянно усъвършенстване. Въпреки че стриктно прилагат този подход,  Redondo и Rizzo запазват ядрото на своята кулинарна философия непокътното. Менюто на ресторант „Mani“ включва забележителни специалитети, приготвени предимно от местно произведени продукти. Регионалните кулинарни съставки са на почит и в един от ресторантите на Варна – Вила Марциана, където органичните продукти с доказан местен произход стоят в основата на шедьоврите в кухнята. Кулинарните майстори на „Mani“ разчитат на разнообразие от модерни техники за приготвяне на храната. Молекулярната гастрономия е една от най-впечатляващите тенденции в ресторантите на Варна и по света, която намира своята отличителна интерпретация в бразилския ресторант. С помощта на интересен кулинарен метод се приготвя и прочутото „Перфектно яйце“, което се приготвя в „Mani“ във вода с 63-градусова температура за два часа и половина. Прецизност до последния детайл – това е един от водещите фактори за успех на ресторантите във Варна и по света!

Менюто на бразилския ресторант – вдъхновение за ресторантите във Варна

Според екипа на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“ предложенията в менютата на добрите ресторанти във Варна и по света трябва да пренасят посетителите в един свят на неописуемо гастрономическо удоволствие. За да се случи това, шеф-готвачите трябва да умеят да индивидуализират своите менюта, да ги направят разпознаваеми и незаменими. А какви ли изненади може да поднесе молекулярната гастрономия? Едно от емблематичните ястия на шеф Redondo и неговата съпруга се приготвя от любимите маниоки, изпечени и поднесени с пяна от  tucupi (екзотичен жълт сос от корен на маниока), кокосово мляко и зехтин от бял трюфел. В кухнята на ресторанта – еталон за ресторантите във Варна – се приготвя и забележителна вариация на бразилското национално ястие feijoada. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ споделя, че то се подняся под формата на „бобени зърна“, които всъщност представляват карпачо от свинско месо и боб, „обгърнато“ в желатинов балон. Друго емблематично предложение на „Mani“ е салата Waldorf, в която орехите са карамелизирани, ябълките – желирани, а сладоледът е от целина. Смели решения, които със сигурност биха пленили гастрономите в ресторантите на Варна!

А Вие копнеете ли за гурме изживявания от световна класа? Насладете им се в ресторант Вила Марциана – Варна!

Още новини от рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“

Към всички рубрики от блог „Ресторанти Варна“