Разликата между ултрабук и лаптоп

1
Добави коментар
ivanov3221
ivanov3221

Много хора все още не са на ясно каква всъщност е разликата между ултрабук и лаптоп, за това решихме да ви обясним възможно най-просто. Реално техническите характеристики на двете устройства не се различават по нищо, освен дебелината. Ултрабуците са по-тънки, но какво всъщност е това устройство? На практика то не съществува, защото моделите ултрабуци са си лаптопи – но много по-тънки.

И нищо повече, но от Intel го измислили, за да зарибят потребителите за по-иновативно устройство. Реално само дебелината и големината, както и разликата в микропроцесорната платформа. Да, кажем и друг любопитен факт, че нововъведението на Intel е заради новите модели MacBookAir на Apple, но все пак не са нищо повече от обикновените лаптопи.

Важно при избора на монитор е не марката, а матрицата, която ще ви позволи да виждате наистина кристално чисто изображение и то без да дразни очите ви. Кой ли не иска идеални монитор, който да не дразни очите му след няколко часа работа или игра? За това е добре да сте запознати с предложенията на пазара за монитори са базирани на така познатата ни LCD технология. Големината също е от значение, като най-разпространени и предпочитани са тези с диагонал на екрана в порядъка на около 24 инча, но и 27 инчовите не са никак за пренебрегване.

GPS навигация – как да избера?

Факт е, че много хора прибягват до GPS навигация, за да стигнат от едно място до друго, като някои по-безрасъдни дори си свалят някаква на телефона и й се доверяват сляпо, след което горчиво съжаляват. Трябва да знаете, че можете да се доверявате само на качествени и истински GPS навигации, който не само ще ви покажат най-краткия път до желаното от вас място, но и ще ви дадат каква ли не информация. Важно е да имате GPS навигация, а тук можете да намерите доста модели, които са по джоба на всеки.