5 съвета за по-добро класиране

2
Добави коментар
Rokito123
Rokito123

5 съвета за по-добро класиране

1. Използвайте ключова дума в заглавието. Вероятно знаете, че заглавие и описание се показват в резултатите на Google, така че е добре да използвате ключовата дума и в заглавието, и в описанието на своя текст.

2. H1, H2 – тези тагове са препоръчителни за използване, както и включването на ключовата дума в тях. Въпреки това, ако пропуснете това изискване, ефектът за позиционирането няма да е изключително голям и само по себе си, това не би било причина за разместване на резултатите, показвани при търсене от даден потребител.

3. Дълги постове – тук обикновено става дума за текстове с над 350-400 думи (които са умерен текст), а дългите текстове могат да бъдат и +1000 думи. Уникалността на текста и подробността позволява добавянето на повече ключови думи, а също и повишава възможността за класиране в Google. От друга страна, не всяка ниша позволява писането на дълги текстове или систематичното писане на такива. Тоест, важно е ключовата дума да бъде добре позиционирана в текста, независимо от неговата големина!

4. Пишете за своите потребители… и за търсачките – най-добрият текст е този, който е писан едновременно и за потребителите, и за търсачките. Когато стане дума за оптимизация, повечето уеб мастъри се фокусират върху оптимизирането на статията и пропускат следенето за нейното качество. Това е голяма грешка! Ако пишете статията само за търсачките, то вероятно тя няма да е стойностна, интересна и полезна за потребителите. Това означава, че те ще я подминават, няма да задържат вниманието си на нея. Това ще се отрази на баунс рейта и също на класирането в Google. Също така, дори и статията да е добра, ако тя не е добре оптимизирана, пак няма да се появи в Google. Ето защо е необходимо, когато се пише статия, тя да се написва и за търсачки, и за потребители.

5. Разнообразно съдържание – ако имате възможност, включете видео, графика, галерия със снимки, документи или други типове данни и формати, които могат да разнообразят и „разчупят“ стандартизиран пост, състоящ се просто от заглавие, основна картинка и текст. Още повече, че ако са описани според микродата, това би спомогнало за едно по-добро позициониране.

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

VN:F [1.9.22_1171]