10-те най-мразени футболисти в света

30
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 02.11.2013

След всяка положителна случка във футбола, задължително идва еднакво по сила негативно преживяване. До всеки герой има злодей! Нещо като ин и ян – за пълен баланс. Така е и при феновете на спорта. Те страна обичат да гледат както успехите на иконите от зеленото игрище, така и стремглавите падения към дълбините на неизвестното. Именно с цел да задоволят всички капризи, редакторите на сайта Bleacher Report съставиха списък на играчите, които, независимо дали заради своите лудории на или извън терена, са си изградили силно негативна репутация в играта (и по-принцип), и то не само сред определени групи от фенове или клубове, но и сред любителите на футбола като цяло. Ето 10-те най-мразени футболисти в света.

Виж още: 10 легендарни футболисти, но слаби футболни треньори 10 от най-големите летни футболни трансфери в Европа

10. Златан Ибрахимович „В моята глава аз съм най-силният от всички. Не ми трябва „Златна топка“, за да покажа, че съм номер 1″, твърди Златан за себе си в своята биографична книга. „Аз съм най-добрият футболист в света. Това, че не съм спечелил „Златната топка“ не означава, че не мога да съм най-добрият“.

9. Марио Балотели Въпреки че противоречията около него намаляха след като се премести в Милано през януари 2013 г., Марио Балотели без съмнение си остава една от най-мразените фигури във футбола. Преследван от демоните на своето минало, бившият нападател на Манчестър Сити никога няма напълно да се изчисти репутацията си след хвърлянето на стрелички по състезател на младежки футболен отбор, обличането на фланелката на Милан, докато е играч на Интер, както и множеството конфликти с полицията и треньорите.

8. Серхио Бускетс Испанският национал на Барселона много често е обвиняван в симулативни прояви. Прословуто е поглеждането му с едно око след червения картон на Тиаго в 1/2-финала от Шампионската лига срещу Интер през 2010 година. Камерите помнят и ясно изречената дума „mono“ (б.р. маймуна) към Марсело Виейра в един от двубоите с Реал Мадрид.

7. Пепе Човекът, известен във футболните среди с изключителната си агресия и прозвището на докаран анти-симулант е именно Пепе. Португалският защитник на Реал Мадрид остава в съзнанието с няколко много сериозни избухвания на терена.

6. Емре Болозоолу Емре попада в класацията заради расистките обиди и хомофобското си поведение. Заради нападките, който той отправи към Дидие Зокора през сезон 2011-12 г. Болозоолу беше заплашен с между шест месеца и две години затвор.

5. Ашли Коул Въпреки че не може да има и капчица съмнение в таланта му като един от най-добрите защитници в английския елит, немалко са хората, които ненавиждат Коул. През 2010 година защитникът написа чрез своето Blackberry „Мразя Англия и проклетите хора“, а само година по-късно рани с пистолет млад клубен работник.

4. Ел Хаджи Диуф Където и да се появи, скандалите около Ел Хаджи Диуф са постоянен негов спътник. Хроникьорите често припомнят редовните му изцепки през последното десетилетие – как плюе по фенове и играчи на противниковия отбор, как отправя расистки коментари към свои колеги или как шофира след употреба на алкохол.

3. Джоуи Бартън Джоуи е истински хулиган в британския футбол. Почти няма мач с негово участие, в които да не се е стигнало до физическа саморазправа. През 2004 година Бартън загаси цигара в окото на своя тогавашен съотборник в Манчестър Сити Джейми Тенди, а през 2005 година счупи крака на 35-годишен мъж. Същата година си свали панталоните пред публиката на Евертън.

2. Джон Тери Алкохол, расизъм, финансови измами, секс с чужди жени и дори нежелана бременност. Вичко това бележи кариерата на Джон Тери. Пословичен стана скандалът с жената на Уейн Бридж, която забременя от Тери и чийто последвал аборт му донесе титлата „пиранята на британския футбол“.

1. Луис Суарес Лидерът в подреждането е нападателят на Ливърпул Луис Суарес. Ако си държеше езика зад зъбите, Луис имаше огромни шансове за блестяща кариера, както на клубно, така и на международно ниво. За съжаление великолепният голмайстор на Ливърпул многократно беше в центъра на скандалите по време на своята немного дълга кариера. През 2011 г. той беше наказан за цели осем мача и глобен с £ 40 000 заради расистки обиди по адрес на Патрис Евра от Манчестър Юнайтед.

Коментари

коментар(а)