13 странни неща, които най-вероятно не знаете за Google

9
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

При своето създаване Google функционира единствено като търсачка, а днес е еволюирал в много повече от това. Името на домейна на Google е регистрирано на 15 септември 1997 г. Дружеството е учредено на 4 септември 1998 г. със седалище в гаража на Сюзън Войчички в Менло Парк, Калифорния. Първият назначен служител е Крейг Силвърстейн, който по това време е докторант в Станфорд.

За да ви подгреем за дозата Google-ски факти, първо трябва да направите следното: влезте в Google и вижте какво ще се случи, когато напишете някоя от следните думи:

Do a barrel roll / Askew / Anagram / Binary / Tilt / Recursion

Всяка една предизвиква специфична функция в търсачката.

А сега е време за факти:

1. Те си имат динозавър! Да, това е факт! Когато започват да строят своята централа в Mountain View, строителите намират скелет на тиранозавър Рекс. Веднага му е дадено името Стан. Имайки предвид близостта с българския му еквивалент – Стоян, разбираме защо освен хубавото име, скелетът е реставриран и с гордост е поставен пред централата на Google.

2. Изключително интересен е фактът, че в преводача на Google езикът на племето Чероки се открива като зададен.

3. Началната страница на Google е най-бързо зареждащата се в цял свят. Това е причината, поради която хората я ползват най-много.

4. Говорейки за скорост, във всяка секунда има около 2 милиона търсения в търсачката.

5. Google е кучешка компания според техния кодекс на поведение. Те казват, че също така са като котки заради своята гъвкавост, но предупреждават, че кучето и котката не могат да са си просто приятели.

6. Всеки месец в YouTube, който е собственост на Google се гледат над 6 милиарда часа видеоклипове. По прости сметки излиза, че на всеки човек на земята се пада 1 час видео на месец.

7. Бутонът „I’m Feeling Lucky“ струва на компанията 110 милиона долара на година.

8. Google притежава общи правописни грешки, които се правят от потребители при изписване на името на търсачката. Тяхна собственост са Gooogle.com, Gogle.com и Googlr.com. Компанията притежава и 466453.com, което е числото, което се изписва от бутоните на телефон, ако някой се опита да напише Google.

9. За миналата година Google са спечелили 55.5 милиарда долара от реклами, което са около 90% от печалбата на компанията.

10. Понякога от Google използват помощта на гладни кози, за да поддържат във форма зелените площи около сградата им.

11. Веднъж дъщеря на служител във фирмата праща писмо до компанията, в което моли да пуснат баща ѝ в отпуск за рождения ѝ ден. В отговор от Google му дават цяла седмица.

12. Организацията е снимала и качила в Google Street View 5 милиона пътни мили.

13. Първото лого на Google е създадено, когато Лари Пейдж и Сергей Брин посещават събитието Burning Man през 1998 г. Вдъхновени от събитието, те слагат това лого, за да се знае от всички, кои са и какво ще правят.