Фитнесът на Дженифър Анистън

9
Добави коментар
vpm
vpm

Дженифър Анистън е собственичка на тяло, достойно за огромна доза женска завист. Тя е стегната, без да е прекалено мускулеста. Каквото и да облече, на Дженифър Анистън всичко й стои добре. Каква е фитнес програмата й?

 

 

Всички знаем колко обича йогата Дженифър Анистън. Но йогата не е единствената причина да изглежда толкова добре за 40-те си години. От известно време насам Дженифър Анистън се е запалила по програмата Будокон (Budokon), препоръчана от близката й приятелка Къртни Кокс. От миналата година тя работи с треньора Камерън Шейн (Cameron Shayne), който е учител по бойни изкуства и йога, треньор на знаменитости и Будокон експерт.

„Когато преоткрият физическото, емоционалното и духовното тяло чрез движение, диета и медитация, учениците постигат цялостно здраве, благоразположение на духа и сила“, убеждава в качествата на програмата Шейн.

Кой е Камерън Шейн?
Камерън Шейн има черни колани по таекуондо и карате. Тренира Рене Русо за „Смъртоносно оръжие“ и Крис Тъкър за бойните сцени в „Час Пик“. Шейн тренира бойни изкуства повече от 20 години, а Хата йога и техники за медитация от над 10 години. Освен Дженифър Анистън, звездни клиентки на Камерън Шейн са още Къртни Кокс Аркет, Дейвид Аркет, Мег Райън, Рене Русо, Амбър Валета и други.

Какво е Будокон?
Будокон е фитнес режим, базиран върху йога и медитация. Будокон е създаден, за да балансира и да нанесе трайни промени в системата „тяло-ум-дух“. Будокон е базирана на японските бойни изкуства и може да бъде преведена като „пътят на духовно извисения войник“ от „bu“ – войник, „do“ – път и „kon“ – дух.

Будокон е много интензивна програма. По време на една Будокон тренировка се изгарят около 900 ккал, което е с 50% повече от една спининг тренировка.

Всеки час по Будокон включва 3 дисциплини: медитация, бойни изкуства и йога. Поредността зависи настроението на учениците в конкретния ден. На това учат най-добрите учители по бойни изкуства. Будокон вдъхновява не само звездите, но и професионалните спортисти като Кери Уолш – олимпийска златна медалистка по плажен волейбол.

 

 

 

 

Загрявката при Будокон е същата като при бойните изкуства – ставите се разхлабват и разтягат – така се избягват травми. Следва серия от йога асани, задължително включваща „Поздрав към Слънцето“.

Будокон има различни нива, като повечето бойни изкуства, така че учениците може да се развиват. Това е едно от основните предимства на бойните изкуства – възможността да прогресират, която поддържа учениците мотивирани и със състезателен дух. Здравословното състезание е начин да се избяга от скуката на фитнес режима.

Още за фитнес режима на Дженифър Анистън:

 

 

 

Започва с 22-минутна кардио тренировка. Следва 5-минутна загрявка преди същинската част – 17-минутна тренировка на интервали (редува 1 минута високоинтензивни упражнения с 2 минути средноинтензивни упражнения).Дженифър Анистън завършва кардио тренировката с йога упражнението „Поздрав към Слънцето“. То й помага да забави дишането след аеробната активност.
Продължава програмата с повече йога. Дженифър Анистън практикува по 2 часа хата йога (най-популярната и разпространена йога) поне 3 пъти седмично.
Обожава да тича.
Винаги се забавлява, докато тренира. Задължително си прави кардиото с iPod.
 Дженифър Анистън залага на диетата „в зона“. Хранителният режим, който спазва Джен включва 40% въглехидрати, 30% протеини и 30% мазнини.
Никога не забравя да изпие сутрешната си чаша лимонов фреш.
Обича коктейлите, червеното вино и мартинито, но обикновено пие само по една чаша.
Често похапва риба и суши.

13.08.2009/Биляна Божилова