Звук и Светлина – Спектакъла на Царевец – Звук и Светлина

13
Добави коментар
Maxy
Maxy

Звук и Светлина

Звук и Севтлина е аудио-визуален спектакъл, на който могат да се насладят гостите на град Велико Търново. Визуалното шоу, изпъстря крепоста „Царевец“ с уникални светлинни ефекти и оставя незабравим спомен в зрителите. Звука от спекатакъла представя исторически събития от времето на второто българско царство.

Целта на спектакъла е със средствата на музиката и ефектното осветление да се изгради един запомнящ се емоционален образ на хълма крепост Царевец, събрал в себе си цялата историческа същност, величие и слава на древната престолнина Търновград – станал синоним на българския дух и национална гордост. Водещ елемент е специално написаната музика, с помощта на която се проследяват историческите събития и се характеризират техните невидими образи.

 

Видео Клип от Звук и Светлина

 

Още първите звуци ни потапят в един нереален свят, далече назад във вековете, когато по тези земи са живеели траки, славяни и дошлите по-късно прабългари. Музикалната тема наслагва последователно мисли за създаването на Българската държава в 681 г., борбите за нейното укрепване, както и мирния градивен труд на свободолюбивия български народ.

АУДИО-ВИЗУАЛНАТА ПРОГРАМА ЗВУК И СВЕТЛИНА е уникална атракция. Спектакълът е реализиран от българо-чехословашки екип, ръководен от Въло Радев и Яромир Хник. Първото излъчване е през 1985 г. в чест на 800-та годишнина от въстанието на братята Асен и Петър.

Снимки на спектакъла Звук и Светлина