ТОП 10 най-яки онлайн игри според MMORPG News ~ MMORPG news

14
Добави коментар

Home »
класации
» ТОП 10 най-яки онлайн игри според MMORPG News

Кои са най-яките онлайн игри към настоящия момент? Този въпрос си задават мнозина, съдейки по търсенията при Чичо Гугъл. MMORPG News подготви класация с най-яките онлайн игри за момента. Веднага ще направим уговорката, че тук са насипани всякакъв тип, без да се прави разлика в жанра. Ще има и MOBA (онлайн батъл арена), и MMORPG (мултиплейър онлайн ролева игра), и MMOFPS (мултиплейър онлайн шутър), тъй като много хора не знаят и не правят разграничение между жанровете, а пък и игрите са си игри. Няма да правим и разграничение по показателя free-to-play, тъй като геймърите са готови и да си платят за качествена онлайн игра. 
Класацията е изградена според наблюденията ни, кои игри са предпочитани от българските играчи най-вече, а не според световните тенденции. Прави впечатление, че българският играч рядко се втурва сам да изследва новите светове на онлайн игрите. Той предпочита доказани заглавия, където вече има негови приятели.
И така, започваме:

10. Neverwinter 

Neverwinter Online се играе от доста българи. В играта има и български клан с хубавото название „Old Bulgarian Kings“. Neverwinter е екшън MMORPG с инстанс базиран свят, интересни куестове, множество кампании, ПвП арени и се води free-to-play.

9. The Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls Online събра българско комюнити. Играта е платена, но това не пречи на много нашенци да я играят, макар че има и такива, които я чакат да стане безплатна.

8. TERA 

TERA предлага огромен красив отворен свят с множество възможности за приятно прекарване, от което са се възползвали много българи. Има и български гилдии, така че не се колебайте. При това е безплатна.

7. World of Warcraft

Няма начин да няма българи в класическата MMORPG на Blizzard. За тези, които не знаят, играта е платена, но това не пречи вече 10 години да е на върха.

6. ArcheAge

Изключително очаквана игра, пълна с възможности. Няма нужда да я прехвалваме, четете тук за нея. Много българи я започнаха още на руските сървъри, а в последствие се прехвърлиха на европейските на TRION. 

5. War Thunder

Симулаторът на битките от Втората Световна Война навърши 2 години. През тях тази качествена игра привлече и българи. 

Бъди пилот или пък стани танкист в тази уникална екшън игра. Безплатна е, но имайте предвид, че симулаторът на самолетите е доста труден, пробвайте аркадния стил на игра.

4. DotA 2

Онлайн батъл арена. Тя е във вечно съперничество с League of Legends. Левски и ЦСКА в света на MOBA жанра. 

3. Guild Wars 2
Много добра MMORPG игра, но трябва да си я купите, за да я играете. Затова пък си заслужава. Така смятат и нашенците у нас.

2. World of Tanks

Как мислите от над 80 млн. потребители по целия свят, колко в нея са българи. Не знам, но много. Аз също съм в списъка. Превъзходна танкова игра, усъвършенстваща се с всеки пач. Безплатна за игра.

1. League of Legends

Безспорен фаворит на младите. Жанр: онлайн батъл арена. Една от най-добрите игри в световен мащаб с огромен принос към развитието на електронните спортове.