Бонбони Маршмелоу – да опитате или не? – от „Ресторанти Варна“

20
Добави коментар
denisperalta
denisperalta

Бонбони Маршмелоу – да опитате или не? – от „Ресторанти Варна“

Американската кухня не е особено популярна с полезни и здравословни кулинарни предложения. Бонбоните Маршмелоу са типичен пример за изключително обичан в САЩ продукт, който обаче има спорни хранителни качества. Но  екипът на справочник „Ресторанти Варна“ цени местните кулинарни традиции на всяка страна, така че ще Ви запознаем и с тези „наслади на Новото време“. 

Какво представляват Маршмелоу?

Вероятно сте виждали в американските филми тези меки малки бонбони, които често събират група приятели около огъня? Е, точно това са прочутите Маршмелоу. Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ споделя, че те се приготвят основно от захар, желатин и вода. Тези продукти се разбиват, докато се получи пухкава маса. След това се оформят във вид на малки цилиндрични бонбони и се покриват с царевично нишесте. Към Маршмелоу често се добавят оцветители и овкусители, а в някои рецепти се използват и яйца.  

Вероятно забелязвате, че тези американски бонбони определено не са представители на здравословната органична кухня, така че с консумацията им следва да се внимава. В края на статията, екипът на онлайн каталог „Ресторанти Варна“ е подбрал за Вас няколко по-здравословни рецепти за Маршмелоу, които любителите на новото и сладкото могат да опитат без толкова много угризения. 

История на Маршмелоу  – от „Ресторанти Варна“

Една от версиите за произхода на Маршмелоу се свързва с далечната за САЩ Франция… Сладкарите правели разнообразни кулинарни опити и при един от тях започнали да разбиват растителен сок, подсладен със захар. Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ отбелязва, че резултатът бил много подобен на този, който днес наричаме Маршмелоу.  

Първоначално бонбоните Маршмелау са били лечебни, поради наличието на бяла ружа – растение, успокояващо болното гърло.

Намирането, обирането и обработката на това растение обаче било труден процес и поради тази причина американците започнали да го заменят с желатин, примесен с царевично нишесте. В последствие, през 1948 година, за приготвянето на пухкавите бонбони в САЩ започват да се използват само изкуствени съставки. За разлика от ресторантите на Варна, в ресторантите в Америка Маршмелоу са често присъстващо десертно предложение.

Как се консумират Маршмелоу? 

Освен основните съставки, към рецептите за американските бонбони се добавят понякога плодови сокове, шоколад, кокос. Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ споделя, че Маршмелоу често се консумират в комбинация с горещ шоколад или капучино. А както вече споменахме, в Америка особено популярна традиция е карамелизирането им на огън. Така се получава хрупкава коричка и разтопен крем отвътре.  

По-здравословни вариации на Маршмелоу у дома или в ресторантите на Варна

Като почитател на органичната кухня и здравословните кулинарни алтернативи, екипът на справочник „Ресторанти Варна“ е подбрал няколко рецепти за по-малко вредни Маршмелоу:

Маршмелоу с корен бяла ружа: Използваните продукти тук са 4 супени лъжици корен от бяла ружа (може и на прах), 4 белтъка, вода, ванилия, ¾ чаша кафява захар. 

Безглутенови Маршмелоу с канела: За да приготвите тези здравословни бонбони, са Ви нужни 1 чаша вода, 1 чаша мед, ванилия, 1 ½ лъжички канела.

Веган Маршмелоу: Тук са Ви необходими 2 ½ супени лъжици агар, 1/4 чаша вода, 2 чаени лъжички органична ванилия, 1 ½ чаши кафява захар, ½ чаша органичен царевичен сироп, пудра захар за поръсване.

Екипът на „Ресторанти Варна“ смята, че в живота най-важни са моментите на сладост и пълноценност, на които всеки има право да се отдаде по различен начин. Предизвикваме Ви да се убедите в качествата на здравословната храна в ресторант Вила Марциана – Варна, ресторант Veggic или друг ресторант от нашия списък!