Цветята във фън шуй

14
Добави коментар
markcomm
markcomm

Детайли

Категория: Грижовни

Автор: Антония Петрова, списание Палитра стил – PalitraStyle.com

Добрият фън шуй винаги отрежда важна роля на цветята в дома, защото те благоприятстват материалния късмет на семейството.

Енергията Ци на елемента дърво

Във фън шуй Ци на елемента Дърво символизира растежа, разширяването и новото начало. В сравнение с останалите четири елемента  – огън, земя, метал и вода, които фън шуй използва, дървото е единственият елемент, който притежава живот и вродена способност да се разраства. Подобно на клоните на дървото, добрият късмет расте все по-навън и все по-нагоре. Дървото се свързва с изток и югоизток.

Благоприятни растения според фън шуй

Има няколко особено благоприятни цветя, които фън шуй предпочита пред всички останали. Жълтата хризантема се смята от китайците за изключително подходяща и заможните домове винаги са отрупани с тези цветя, когато са в сезон. Други цветя, носещи щастие са бялата магнолия, божурът (във всичките му цветове и нюанси), сливовият цвят и орхидеята.

Растенията в секторите на растежа

Добре виреещите растения са много подходящи за секторите на растежа в дома – изток и югоизток. За предпочитане е да отглеждате живи цветя, но ако нямата такава възможност, можете да ги замените с изкуствени. Не допускайте да слагате сухи растения в дома си, защото по този начин ще убиете Ци. Когато поставяте свежи цветя, се старайте да ги изхвърлите в мига, в който започнат да увяхват или да загниват. Винаги спазвайте фън шуй правилото да избягвате растенията и цветята с бодли, особено със скрити такива.

Още по темата: