Wizz Air открива полети от и до Тузла в Босна и Херцеговина

1
Добави коментар
check
check

Авиокомпания Wizz Air с полети от и до Тузла в Босна и Херцеговина

273

08.11.2014

Най-мащабният low cost превозвач за Централна и Източна Европа Wizz Air представи следващата си стъпка – разширяване на дейността си в Босна и Херцеговина. Чисто нов Airbus A320 ще обслужва летището в Тузла като по този начин аеропортът се превръща в база номер 19 на Wizz Air.

От Тузла самолетите на „въздушните магьосници“ ще летят до Меминген в близост до Мюнхен и норвежкото летище Торп край столицата Осло. Полетите стартират от 26 юни 2015 година. Два дни по-късно от босненския град ще може да се лети и до нискотарифния аеропорт Франкфурт Хан и Скавста край шведската столица Стокхолм.

 

Новите полети на авиокомпания Wizz Air от и до Тузла

Линия

Дни на полетите

Начална дата

Меминген (FMM) > Тузла (TZL)

понеделник, петък

26 юни 2015 г.

Стoкхолм (NYO) > Тузла (TZL)

понеделник, петък

26 юни 2015 г.

Франкфурт Хан (HHN) > Тузла (TZL)

сряда, неделя

28 юни 2015 г.

Осло (TRF) > Тузла (TZL)

сряда, неделя

28 юни 2015 г.

 

С новите дестинации Wizz Air ще изпълнява полети от Тузла до 5 държави. Експанзията в босненския град ще стимулира допълнително трудовия пазар в секторите туризъм и авиация. Очаква се значителен ръст на посетителите, които ще кацат и ще излитат от Босна и Херцеговина с изключително атрактивни цени на самолетните билети. Вече може да бъде направена резервация на самолетен билет за полети след юни догодина, а продажбите стартираха при най-евтино предложение от 19.99 евро с включени всички данъци, но без допълнителни услуги и с право на 1 малък салонен багаж.

Търговският директор на унгарската нискотарифна авиокомпания Гергьо Арбан изрази задоволството си на пресконференция в Тузла за новата важна стъпка, която Wizz Air предприе в бившата юго република. Арбан припомни пред журналистите, че компанията му е стартирала полетната си дейност в Тузла още през пролетта на 2013 година. С цикламените повелители на небето са превозени повече от 180 хиляди пасажери до началото на ноември тази година. Базата в босненския град Тузла ще даде възможност за отварянето на много нови работни позиции не само за Wizz Air, но и за местните бизнес партньори на унгарския авиопревозвач. Арбан и цялото ръководство на Wizz Air очакват с нетърпение фирмата им да стане най-предпочитаната за все повече пътници от Босна.

За Централна и Източна Европа Wizz Air се превърна в най-значимата нискобюджетна авиокомпания. Освен че превозвачът има флот от 54 Еърбъса А320, предлага и повече от 340 линии от вече 19 бази, които свързват над 104 дестинации в 36 страни. Само от София Wizz Air поддъжа през зимния сезон 18 дестинации.

В обслужващия персонал на компанията над 2 100 професионалисти обгрижват пътниците на борда и то на изключително ниски ниски цени в посока. Всичко това прави Wizz Air един от най-предпочитаните авиопревозвачи. Цифрите потвърждават това – в края на март 2014 г., когато приключва финансовата година, е установено, че близо 14 милиона пасажери са ползвали услугите на унгарския нискотарифен авиационен гранд.