10 Ное „Героичната шесторка” полетя над „Интерстелар” Избрана

1
Добави коментар
stoyan.sh
stoyan.sh

През уикенда в САЩ „Героичната шесторка” (БГ: 23.01.2015) на Disney успя да изпревари космическата сага на Кристофър Нолан „Интерстелар” (БГ: 07.11.2014). Анимацията, изградена по комикс на Marvel, стартира с 56 млн. долара, а проектът на Нолан достигна 52 млн. в зелено. Това си е приличен успех за режисьора на „Генезис”, особено ако си спомним, че „Гравитация” дебютира миналата година в Северна Америка с 55.7 млн. А „Интерстелар” не разполага с финансовото 3D преимущество. Е, ще трябва да признаем, че заслуга за успеха на космическия опус имат и по-скъпите IMAX прожекции.

Но пък от друга страна това е първият проект на Нолан за цяло десетилетие, който не дебютира на челното място. Последно “Insomnia” (2002) се размина с върха на класацията по приходи.

„Интерстелар” не успя и да достигне дебютния резултат на „Генезис”, при това с 10.6 млн. долара. Всъщност очакванията на бокс офис анализаторите бяха за изстрелване от 70 млн. долара. Да, но критиците не изглеждат чак толкова възхитени от космическата история. Тя си спечели 73% професионално одобрение в Rotten Tomato –  за сметка на 86% за „Генезис” или 97% позитивни ревюта за „Гравитация”. 

Все пак „Интерстелар” има още една седмица преди появата на „Игрите на глада 3”, така че може и да достигне първото място през следващия уикенд. Трябва да си спомним, че и „Батман в началото” не стартира особено силно, но…

От друга страна „Героичната шесторка” надскочи очакванията за 50 млн. долара. С толкова се отчете на стартовата отсечка „Разбивачът Ралф” миналата година. Липсата на анимационен филм от Pixar за 2014-та и ехото от феномена „Замръзналото кралство” са в основата на успеха за Disney.

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂