Красотата на България

8
Добави коментар
Svilenov
Svilenov

Това лято не можах да пътувам никъде. От една страна, защото времето не го позволи – сещате се, че малко от летните дни бяха достатъчно подходящи за море. Доста ветровити и хладни дни имаше и дори да напече хубаво слънце, не можеш да си сигурен, че ако си на море, утре няма да завали. А и видяхме наводненията какво направиха… От друга – с парите не бях много добре. Правих ремонт вкъщи и стигнах до червено във финансово отношение.

А много обичам да пътувам!

Море, планина – навсякъде! И поради факта, че нямах възможност, ще се задоволя с възможността да пиша в блога си за някои от местата, на които съм бил и никога няма да забравя.

– Шипка – едва ли ще се намери българин, който да каже, че не си струва да отидеш на Шипка. Първо – това е символ на свободата на България и елементарното уважение към паметта на героите трябва да те кара да изтръпнеш – от гордост и респект. Второ – все ще се съгласи, че гледката на връх Шипка е невероятна. Накъдето и да се обърнеш, все се отварят красиви гледки пред теб. Преди години някой ми беше казал, че при идеално ясно време дори се виждал Дунава като тънка ивица. За съжаление не съм бил на върха при чак толкова ясно време.

– Царевец – Излишно е да говорим колко велики моменти е видял този хълм. Стратегическото му място и крепостните стени впечатляват – да, днес това е „реконструкция“, но е копие на средновековната крепост. Наистина впечатляват. Но Царевец днес е не по-малко красив. Ако отидете там по време на светлинното шоу „Звук и светлина“, ще останете пленени! Завинаги! Бих искал да опиша какво представлява това, но не намирам думите. Едва ли има такива. На този спектакъл трябва задължително да отиде всеки един българин.

– Калиакра – там съм бил само веднъж. В адска жега, който стопява мозъка ти. Но този нос действително ме впечатли. Може би защото беше първият, на който отидох. Или защото там преди много векове са живяли хора… не знам. Но обектът определено е красив, а изгледът от него – още повече. Морето е необятно. Ако сте били там, със сигурност го знаете.

Това са само част от националните забележителности, на които съм бил и за които имам прекрасни впечатления. Надявам се да имам свободно време и гарантирам че аз мога повече да се постарая, за да направя и втора част на статията.

Like this:

Like Зареждане…