Премиера Ансамбъл „Чинари“ – „Траките“

3
Добави коментар
vestitel
vestitel

Премиера Ансамбъл „Чинари“ – „Траките“

Края на ноември, Зала 1 на НДК

Добра новина за почитателите на музикалното и танцувално изкуство! Световна премиера на най-новия спектакъл на Ансамбъл „Чинари“ ни очаква в края на ноември.

„Траките“ е името на най-новия спектакъл на ансамбъла. Митове и легенди ще оживеят пред очите на публиката в Зала 1 на НДК. На сцената в уникални костюми,  на фона на балкански ритми, главозамайващи сценични ефекти и не на последно, а по-скоро на първо място – с нестандартни и майсторски хореографски решения, млади и талантливи български артисти ще ни пренесат в един по-различен, тайнствен и красив свят – света на траките.

Aнсамбъл „Чинари“ е създаден от Асен Павлов през 1993 г. И до днес той е художествен ръководител и хореограф на ансамбъла. Неизменна част от състава му винаги са били професионални завършени артисти.  Всеки един член на ансамбъла е отлично подготвен музикално и хореографски.  Талант и красота блика от  младите хора, виртуози в  изпълненията на традиционни и съвременни български танци, инструментални мелодии и песни. Ансамбълът е радвал със своите изпълнения претенциозната публиката в САЩ, Германия, Италия, Франция, Молдова, Гърция, Македония, Сърбия, Южна Корея и Франция – истински посланик на българската култура и изкуство в чужбина. Съвсем заслужено получава признания и награди навсякъде по света.

В това, че всички са много добри и че спектаклите им са на световно ниво, може да се уверите и сами. Премиерата на „Траките“ ще се състои на 27 ноември (четвъртък) с начален час 19:00. Мястото е Зала 1 на НДК, билетите вече са в продажба и могат да бъдат закупени и от Интернет чрез сайтa на Eventim. Цените варират от 12 до 40 лева.

Създадена на 10.11.2014 г.