Бънджи скок на пещерата Проходна

13
Добави коментар
dkoleshev
dkoleshev

Бънджи скок на пещерата Проходна
Бънджи скок на пещерата Проходна

Информация за скока:

– Височина на свода: 43 м

– Местоположение: до село Карлуково. В село Петревене се завива на ляво по указателни табели за село Карлуково. След около 7 км има кръстовище, на което се завива на дясно. Подминава се село Карлуково и на около 1 км след него на ляво е разклона за хижа Пещерен дом и на дясно за входа на пещерата, където се оставят колите.

История на бънджито:

Бънджи скоковете водят началото си от остров Пентекост в Тихия океан. Жителите на едно от племената и до днес строят до 25-метрови кули от бамбукови стъбла, от където младежите, завързани за краката с лиани, скачат, за да докажат своята зрялост и да заслужат правото да се наричат мъже. Като мярка за смелостта на младия човек се смята височината, от която скача, както и разстоянието, на което се намира от земята, когато увисне с главата надолу.

На 1 април, 1977 година четирима членове на Клуба за Опасни спортове към Оксфордския университет осъществяват първият съвременен бънджи скок. Те скачат от висящия мост на Клифтън, висок 72 метра. Четиримата официално облечени (според правилата на клуба) любители на приключенията са незабавно арестувани. Идеята за бънджи скоковете сякаш замира, за да се възроди десетина години по-късно в Нова Зеландия.

Цени За индивидуални клиенти – 50 лв.

Максималния размер на групата е 10 души.

Цената не включва
– Сума в размер на 10 лв., ако скока се заплаща на място.