BH Air с директни полети от София до Куала Лумпур

1
Добави коментар
check
check

BH Air с директни полети от София до Куала Лумпур

443

05.11.2014

BH Air /Би Ейч Еър/ ще лети по международната дестинация София – Куала Лумпур – София. Това стана ясно след днешното решение на служебното правителство. Авиокомпанията трябва в срок от 6 месеца да стартира двупосочните полети, които са договорени още през 1970 година със специална спогодба между двете страни.

Стъпката е изключително важна за стратегическите търговски връзки на България с Малайзия и държавите от Югоизточна Азия и Тихоокеанския регион. Повишеният пътникопоток от и до столицата ни ще увеличи не само постъпленията от превоза на пътници и карго товари, а и стокообмена и икономическите отношения между страните като цяло.

BH Air е основана през 2001 година от Янко Иванов, а слага начало на дейността си през месец януари 2002 година по направлението София – Великобритания. Полетите са чартърни предимно за нуждите на туроператорската фирма Балкан Холидейз – Лондон. Основната дейност на оператора е именно превоз на пасажери чрез чартъри. Предмет на дейността е и отдаване на самолети под наем. Седалището и главна базата са в София.

През летния авио сезон компанията оперира полети и от Варна и Бургас до много дестинации в Европа. Открояват се Белгия, Великобритания, Италия, Норвегия, Щвеция, Швейцария и други.

Към днешна дата авиокомпанията е собственост на Balkan Holidays International и разполага с над 250 служители – 40 от тях пилоти и над 100 души кабинен състав, става ясно още от интернет страницата на превозвача.

Към този момент самолетите на BH Air са четири Airbus – A320 и един A319. Авиокомпанията има още два бизнес самолета Gulfstream G200 и G550. С тях превозвачът лети с VIP клиенти.