Пети годишни награди „Пазител на традициите“2014 | bgbezgranici.com

1
Добави коментар
ditadita
ditadita

Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7) ще проведе своята юбилейната церемония по връчване на Годишните награди „Пазител на традициите“ 2014. Това съобщи за сайта „ България без граници“ Председателя на асоциацията г-н Пеньо Иванов.
За пета поредна година ще бъдат връчени отличия на хората, отдали живота и работата си на съхраняването на българските традиции в областта на фолклора, занаятите, изкуството и кулинарията. Ще връчим статуетки и за личност, организация и селище-пазител на традициите.

През последните 5 години целият екип на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – 7 (А.Р.И.З.-7) работи усилено, за да наложи националната инициатива „Пазител на традициите“ не просто като годишна награда и отличие, а като инициатива с кауза. Кауза за опазване на българските традициите в сферата на занаятчийството, музиката, танца, изкуството, кулинарията.
С годините ние се развихме. Видяхме, че има не само личности пазители. Има цели селища, които съхраняват традициите ни в най-чиста форма и ги предават на децата си, те ги предават на техните деца, а те на техните…Видяхме, че има организации, които правят всичко, за да предадат нататък, завещаното ни културно наследство и те не по-малко заслужават да носят званието „Пазител на традициите“. Така, днес имаме вече седем категории, в които ежегодно раздаваме наградата „Пазител на традициите“ – Занаяти, Фолклор, Изобразително изкуство, Кулинария, Организация и Личност.
Stock Photo„Пазител на традициите“ 2014 е специално издание. През тази година инициативата навършва пет години. Юбилей, който е достатъчно сериозен, за да ни даде вяра, че сме на прав път и има много хора, които ни подкрепят. Затова нашият екип реши да отправи покана към всички Вас, които бяхте с нас през тези пет години да споделите с нас празника ни.
Заповядайте на 14 ноември 2014, от 18.00 часа на официалната церемония по връчването на петите годишни награди „Пазител на традициите“ 2014. Събитието ще се състои в аула „Максима“ на Университет по архитектура, строителство и геодезия, гр. София.
Поканата изисква предварително потвърждение и резервация на имейл
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
или на телефон 0884 404 205.
Съобщи :Пеньо Иванов
Публикува : Виктория Милчева