ВИДЕО: Пламен Константинов остава селекционер на България!

13
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Пламен Константинов остана селекционер на мъжкия национален отбор на България, информира репортер на Sportal.bg.

Новината бе оповестена след заседание на УС на БФ Волейбол, което се проведе днес в София. Това стана известно след разгледаните подробни отчети на селекционера пред Управителния съвет на БФВ.

Шефовете на централата ще предложат нов контракт на специалиста, след като проведат необходимите преговори с ръководството на руския Губерния (Нижни Новгород), където в момента Константинов е треньор. Очаква се бившият национал да съвместява двете длъжности, както беше до момента.

„Обсъдихме много детайлно и направихме анализ на представянето на мъжкия и женския национален отбор на световните първенства. Извлякохме си съответните поуки от това, което не достигна на нашите отбори да се класират по-добре и съответно ще вземем необходимите мерки за следващия период. Преди няколко дни имах среща с Пламен Константинов, в рамките на два дни се видяхме с него. Той напълно споделя това, че федерацията трябва най-вече да вземе мерки по отношение на това да подпомага него и неговия щаб във връзка на това, че състезателите трябва да се явяват на сбора на националния отбор във възможно най-доброто към момента кондиционно и здравословно състояние. Отчитайки факта, че през тази година един от основните проблеми за тази бих я характеризирал неблагополучна година за мъжкия национален волейболен отбор, че състезателите се явиха на лагер-сбора твърде късно, неподготвени, в недобро кондиционно състояния и след това започват дългото маратонско пътуване. Това не беше време за подготовка и от това дойдоха тези резултати. В тази връзка ще задължим всички състезатели да се явяват в най-добрата си форма към момента. Самоконтролът при тях трябва да бъде на много високо ниво“, заяви президентът на БФВ Данчо Лазаров пред Sportal.bg.

Договорът на Константинов най-вероятно ще бъде подновен до края на Олимпийските игри в Рио 2016.