5 съставки в домашното къри, които скоростно горят мазнините

17
Добави коментар
Kapitolia11
Kapitolia11

Ето как можете да си приготвите къри в домашни условия и да се справите с излишните мазнини!

Специфичните аромат и вкус, които подправката къри придава на ястията, я правят предпочитан избор в различни кухни. У нас тя също се радва на популярност – прибавя се към супи, зеленчукови ястия и меса. Но освен че превръща дори най-обикновената храна в истински кулинарен шедьовър, подправката къри има още едно качество, трупащо й популярност – редовната й консумация в малки количества води до видимо изгаряне на подкожните мазнини. Ефектът върху излишното тегло, твърдят изследователи, наподобява този, който е налице при приема на доказани продукти в битката с килограмите.

Именно тази малка тайна на ароматното къри ни накара да споделим с вас лесна рецепта за приготвяне на домашно къри, благодарение на което всеки може да направи крачка напред към желаната фигура.

За да си приготвите къри, са ви необходими тези 5 съставки:

–         куркума;

–         червен пипер;

–         кимион;

–         кориандър;

–         джинджифил.

В подходящ за съхранение съд се смесват 80 г кориандър, по 20 г куркума и червен пипер, както и по 10 г кориандър и джинджифил. Разбъркват се до получаването на еднородна смес. Така приготвеното домашно къри се добавя в желаното количество към всякакви ястия.

В зависимост от вкусовите предпочитания, можете да обогатите рецептата със синапено семе, черен пипер, чесън на прах. Но ако целта ви е да намалите килограмите си, като изгорите мазнините, то не пропускайте нито една от основните 5 съставки и обърнете внимание най-вече на първата от тях – куркума. Именно в нея се крие тайната на отслабването с домашно къри. В куркумата се съдържа веществото куркумин, което доказано прочиства тялото от натрупаните токсини, като по този начин подобрява обмяната на веществата и изгаря мазнините.

Публикувано в категории: Диети и отслабване » Здравословен живот » Здравословно хранене » Храни за здраве

Автор asya

Мазната храна разболява психиката

Учени формулираха още едно негативно въздействие на мазната храна върху организма – извън наднормените килограми. Храненето с такива продукти провокира болести на психиката.

Топ-5 на полезните мазнини

Подборът на правилните мазнини в храната има голямо значение за здравето и по-специално за скоростта на стареене.

Домашен сироп топи мазнините на ханша и бедрата

При жените най-уязвими от натрупване на излишни мазнини са ханшът и бедрата. Това е рецептата за домашен сироп, с помощта на който вие ще се вталите успешно

Лесни начини да намалите приема на мазнини

Можете да направите няколко неща точно сега, за да намалите количеството мазнини, които консумирате.

Най-модерната диета в чужбина е кетонната диета

От името нищо не можем да научим и да разберем защо кетонната диета е толкова модерна в чужбина в момента

Използвайте активно мазнини – тялото се нуждае от тях

Не всички мазнини са вредни. Има и полезни мазнини, които са необходими на човешкия организъм, за да бъде здрав и силен

От коя храна децата пълнеят най-много

Специалисти от Профилактичния център за здраве в Илинойс установиха, че сред любимите храни на днешните деца има една особено опасна. Оказва се, че това е пицата.

Ето как да неутрализираме мазните храни!

Ако всеки ден похапваме малка шепа боровинки, организмът ни ще може да се справя с негативните последици от приема на прекалено мазни храни.

Вредните храни имат полезни и вкусни алтернативи – кои са те?

Случва се да ви се прияде нещо сладко. Това съвсем не означава, че трябва да си купите шоколад

Мазнините забавят стареенето?

Датски учени твърдят, че стареенето на мозъчните клетки може да се забави. Клетъчните промени при заболявания като Алцхаймер и болестта на Паркинсон се повлияват положително от хранене с високо съдържание на мазнини.