Момченце гасне от неизвестен вирус 1 2118

23
Добави коментар
gossipgirl
gossipgirl

Момченце гасне от неизвестен вирус

14.08.2009 18:25 | България

Малкият Ивайло

Двадесети ден шуменските лекари изкуствено поддържат живота на 3-годишно момченце, покосено от мълниеносно развиваща се инфекция, причинена от неустановен вирус.

Покрусените родители на Ивайло Димитров се надяват само на чудо, защото лекарите вече не им дават надежда. Майката, бащата и бабата са убедени, че докторите не са преценили правилно състоянието на детето и не са назначили адекватна терапия. Те искат проверка по случая.

Детето било прието в интензивното отделение на 25 юли вечерта. Докарали го родителите от Варна – били там на почивка у роднини. Следобед Ивайло спал повече от обичайното, бил отпаднал, имал и температура малко над 37 градуса. Семейството решило да се върне в Шумен и да потърси личната лекарка. По пътя обаче Ивайло получил гърч и го закарали направо в спешното. Приели го в КАРИЛ на следващия ден, неделя, лекарите успокоили родителите, че дето вече диша само. “В понеделник заварихме паника. Разбрахме, че нещата вече са станали необратимо тежки. От 28 юли детето ни е в мозъчна смърт, но още го поддържат”, разказа бащата Димитър Петков. Казали му, че мозъкът на Ивайло не функционира. Бил поразен от вирусен енцефалит. Но лабораториите в София и Плевен не са изолирали вируса причинител.

“В момента детето няма мозъчни функции, но докато е живо, ще се борим за него. Мога да кажа, че сме направили и невъзможното. Възпалителният процес е нанесъл унищожителни поражения върху нервната тъкан”, каза д-р Петко Загорчев. Той също иска проверка на случая.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти