10 интересни факта за пениса, които може би не знаете

5
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 21.11.2013

Въпросът колко голям е средностатистическият мъжки атрибут получи своя нов отговор. Според сп. „Journal of Sexual Medicine“ нормата е 14,2 см. Всеки участник в проучването е можел да използва комфорта на собствения си дом, за да се увери в точния размер на собствената си гордост. При вписването му се е изисквал и отговор на въпроса как е предизвикана възбудата: със самозадоволяване, орален секс, чрез фантазия или по друг начин. От допълнителния въпрос е станало ясно, че мъжете, които са били стимулирани орално, са вписвали по-сериозни размери от тези, които са разчитали на фантазията си. Според сексолозите изчисленият наново среден размер съвпада с данните от предходни научни проверки.

Виж още: 10-те европейски нации с най-надарените мъже 10 любопитни факта за презервативите

Когато не е в ерекция, пенисът е с дължина между 8,5 и 10,5 см, от основата до върха на главичката. Средно той е дълъг 9,5 см. Тази мярка обаче е твърде подвеждаща, тъй като редица фактори могат да повлияят на дължината му с 5 и дори повече сантиметра. Сред тях са студеното време, плуванете и т.н. Всъщност около фалосa се въртят много неща в живота – и удоволствия, и притеснения, комплекси, гордост и всякакви истории. Ето още 10 интересни факти за пениса, които може би не знаете.

1. Всеки пенис, докато бебето е все още в утробата, се формира от клитора, след като сексуалните хормони започват да действат и определят пола на детето.

2. Един мъж еякулира средно 7200 пъти през живота си, като средно 2000 от тях са вследствие на мастурбация. Средно един мъж отделя около 52 литра сперма през целия си живот. За справка, за да напълниш една вана са необходими средно 132 литра вода.

3. Съдейки по резултатите от наскоро проведено проучване, мъжете с по-големи тестиси често решават да изневерят и да потърсят сексуално удоволствие извън компанията на половинката си.

4. Средното количество семенна течност, „изхвърлена“ при еякулация, е 1-2 чаени лъжички. От своя страна една чаена лъжичка семенна течност съдържа седем калории.

5. В средностатистическата еякулация се съдържат 40 милиона сперматозоиди, но количеството им може да достигне цели 600 милиона, които излизат на белия свят със скорост 45 км/ч. Максималната разрешена скорост за автомобили в населено място е 50 км/ч.

6. Един мъж получава средно по 11 ерекции през деня и 9 през нощта. Според специалистите абсолютно нормално е за един мъж да се събужда с ерекция.

7. Когато Лорена Бобит отряза пениса на мъжа си, тя се прочу. В световен мащаб още много други жени побързаха да я последват, като епицентърът на тази странна мода стана Тайланд. До 2000 година в полицията там са били докладвани повече от 100 случая, а се смята, че броят им е бил много по-голям, но жертвите искали да запазят този срам за себе си.

8. Най-големият пенис, измерен някога в света, бил дълъг 34.29 см. Най-малкият естествен член, за който има данни е 1,5 см. Докторите наричат членове с дължина по-малка от 7 см – „микропениси“. Причината: средната вагина е дълбока от 7.5 до 10.16 см.

9. 60% от мъжете признават, че мастурбират. 54% от последните признават, че мастурбират поне веднъж дневно. 41% от мъжете, които мастурбират поне веднъж дневно, споделят, че се чувстват виновни за това, че го правят толкова често.

10. С възрастта и заради натрупването на мастни тъкани в ниската част на корема, пенисът „намалява“ размера си. Натрупването на голямо количество мастни тъкани около пубисната кост обаче, само визуално „скъсява“ дължината на органа.

Коментари

коментар(а)