Апартаменти във Варна | Недвижими имоти Планекс – продажба на луксозни апартаменти, магазини, офиси, ваканционни имоти.

19
Добави коментар
dimoavenue
dimoavenue

Все повече са хората, които търсят апартамент във Варна, но сред спокойствието на природата или в комплекс с богато озеленени вътрешни пространства. Най-съществените мотиви на купувачите да се насочат към такива имоти е, че желаят спокойна среда за отглеждане на децата си, но все пак в близост до града, където е бизнесът им.

Още преди няколко години проучвания на строителната компания Планекс показват, че интересът към недвижими имоти в паркова среда ще нараства, докато предлагането на подобни апартаменти във Варна е ограничено. Разработването на подходящ проект за затворен комплекс сред природата изисква повече време и много сериозни инвестиции. Местоположениетои околната среда са важни, но също толкова съществена е цялостната концепция за изграждането на функционални жилища, в съчетание с допълнителни възможности за спорт и почивка. Планекс разработва специална концепция за изграждане на съвременни апартаменти във Варна в паркова среда.

Първият подобен обект е комплекс „Бутик резиденс“ край Варна. Луксозните апартаменти с морска панорама са разположени сред красиво озеленен парк с изкуствено езеро, водни каскади, тенис корт и зони за игра и почивка. „Бутик резиденс“ спечели множество награди за отличното съчетаване на парковата среда с всички удобства, необходими на съвременния човек“ – обяснява  Мая Танева, старши консултант продажби в Планекс.

През 2011 компанията започва строителството на „Акварел Резиденс“. Това е един от най-успешните проекти на Планекс. Затвореният комплекс с апартаменти е във Варна, в кв. Бриз. Има удобни транспортни връзки до центъра и е в непосредствена близост до Морската градина. „Това е място с паркова среда, близо до морето и до града. Идеалната локация за всеки, който търси перспективна инвестиция в недвижимост“ – коментира г-жа Танева. „Три месеца преди „Акварел 2“ да получи разрешение за ползване над 60% от жилищата вече са договорени с купувачи.“ – уточнява Танева.

В момента се строи и финалният трети етап на затворения комплекс. Той ще бъде изграден със същото внимание към качеството на строителството, цялостната екстериорна визия, функционалност на жилищата и допълнителни услуги. Апартаментите са с максимално остъкляване и са изцяло отворени към морската панорама и парка. Денивелацията на терена и съществуващата борова гора позволяват да се създаде специфична микросреда с екологична вътрешна инфраструктура. Площите между сградите ще бъдат оформени с клинкер, камък, дърво и водни ефекти. Собствениците на апартаменти в комплекс „Акварел резиденс“ ще имат възможност да релаксират сред природата и да се насладят на уюта на своите домове, като същевременно се намират само на петнадесет минути с кола от центъра на Варна и на десет минути до морския бряг. В близост се намират училища, търговски център, магазини, заведения. И може би най-важното – локацията е спокойна и хармонична. Такава, за каквато всеки от нас мечтае.

Планирането и функционалността са водещи при проектирането на „Акварел резиденс“. Функционалното разпределение на апартаментите е направено с цел удобство при експлоатацията, за да не се налагат преустройства от бъдещите клиенти. Общите части на сградите са с индивидуален дизайн и цветови решения. Пред партерните апартаменти са предвидени индивидуални пространства, оформени в синхрон с останалото озеленяване.

В комплекса ще има покрит басейн с дължина 15 м с малък СПА център, които позволяват целогодишна експлоатация. СПА центърът ще разполага със сауна, парна баня и помещение за терапевт. Предвиден е и фитнес център с площ 150 кв.м. Планирани са и няколко зали с различни функции – тенис на маса, за игра на деца и др. В двора ще бъде разположена голяма детска площадка от естествени материали, ще се оформят много места за почивка. Паркирането е уредено в подземен гараж.

Апартаментите се предлагат с инсталирана климатична мултисплит система, домофонна система, оптични връзки – интернет, TV и др.

Комплексът е от затворен тип с контролиран достъп. Услугите по поддръжката включват ежедневно почистване на общите части на сградите, поддръжка на озеленените площи, видеонаблюдение в комплекса, поддръжка на инсталациите, асансьорите, както и денонощна охрана и портиер.