RealtyPlanex | Недвижими имоти Планекс – продажба на луксозни апартаменти, магазини, офиси, ваканционни имоти.

19
Добави коментар
dimoavenue
dimoavenue

Недвижими имоти във Варна – клиентите търсят ново строителство, затворени комплекси, паркова среда

Г-жо Танева, какво е състоянието на пазара на недвижими имоти във Варна в началото на 2014 година?

Аз мога да коментирам основно от гледна точка на това, което се случва с имотите, които Планекс продава. През изминалата година продажбите при нас останаха стабилни. Недвижимите имоти, които предлагаме във Варна са както жилища, така и магазини и офиси. За поредна година интересът към бизнес имотите е нисък. Сключените сделки са основно за магазини, част от комплекс Вива в кв. Левски. Там се обособи много приятен район с места за спорт, забавления, занимания за деца и пазаруване.

А какво е търсенето при жилищата?

Няколко са основните характеристики на търсенето при жилищата. На първо място: на пазара на недвижими имоти във Варна (както и в цялата страна) започна много осезаемо да се усеща недостигът на ново строителство. А подобни имоти имат редица предимства, търсени от хората: нови по-качествени материали, цялостна визия на комплекса като място за живеене, добре поддържани и организирани общи части, подземни паркинги и други удобства. Имено заради това клиентите започнаха отново да купуват жилища в строеж – все повече сделки се сключват „на зелено“. Планекс продава само и единствено апартаменти в новостроящи се сгради и при нас този тип сделки никога не са спирали. Най-пресният пример е комплекс „Акварел 2“ в кв. Бриз – четири месеца преди окончателното му завършване ние сме продали над 60% от имотите в него. 

Кои хора инвестират в имот днес?

Това е другата особеност- апартаменти във Варна се купуват основно с цел да се живее в тях. Сделките с цел инвестиция са много малко на брой. Основните ни купувачи са българи. Най-често те търсят по-голямо жилище заради увеличено семейство или искат да сменят района. Друга група клиенти са хора, които се местят във Варна заради смяна на работата. Хората търсят микс от качества, важни за тях. Този микс включва организация на общите части и цялостна среда около комплекса, сигурност на строителя, допълнителни услуги като поддръжка, почистване, довършителни работи и т.н. Важно е да кажа, че в Планекс имаме още една основна група купувачи: това са наши настоящи клиенти. Те вече са купили от нас недвижим имот във Варна или другаде. Тяхната удовлетвореност от нашия продукт ги връща отново при нас за по-голямо жилище, за смяна на района, за магазин или пък покупка на втори имот. Няма по-голяма удовлетвореност за една компания от това клиентите й да се връщат за нови покупки.

Какви имоти предлага Планекс сега? Какво предстои?

Продаваме разнообразни недвижими имоти: ваканционни апартаменти в Обзор и Каварна, магазини и апартаменти в комплекс Вива в кв. Левски, апартаменти в Акварел Резидънс в кв. Бриз във Варна. Нашите проучвания на предпочитанията на клиентите показват от години засилен интерес към този тип комплекси. Това осигурява на живущите приятна среда на живот, уредена инфраструктура, озеленяване, зони за почивка, сигурност и достъпност. Не се търсят просто стени и помещения, важна е комбинацията от фактори, които превръщат жилището в дом. Именно затова ние от години инвестираме в строителството на затворени комплекси. А предлагането на такъв тип недвижими имоти във Варна не е голямо. Това прави интересът към нашите комплекси по-сериозен. Както вече споменах, приключваме строителството на „Акварел 2“ (кв. Бриз) и преди месец започнахме строителството на третия етап: „Акварел 3“. Той ще бъде изграден със същото внимание към качеството на строителството, цялостната екстериорна визия, функционалност на жилищата и допълнителни услуги. Комплекс „Акварел 3“ е проектиран така, че да се впише изцяло в средата, в която се намира. Площите между сградите ще бъдат оформени с клинкер, камък, дърво и водни ефекти. Собствениците на жилища в „Акварел 3“ ще имат възможност да релаксират сред природата и да се насладят на уюта на своите домове, като същевременно се намират само на петнадесет минути с кола от центъра на Варна и десет минути пеша до морския бряг. В близост се намират училища, търговски център, магазини, заведения. И може би най-важното – локацията е спокойна и хармонична.