Как да си направим коледно дръвче

9
Добави коментар
magnit
magnit

Колкото и да е парадоксално, „зеленото“ коледно дръвче всъщност може да е във всякакъв друг цвят, а не непременно зелено. Не си представяйте и дръвче, а по-скоро конструкция от най-различни материали – всичко, което ви хрумне и с което разполагате в момента – във формата на елха.

Да украсиш изкуствена, вместо истинска елха, която ще повехне пред очите ти и ще остави след себе си единствено хиляди изсъхнали иглички и чувството за вина, че животът й е бил пожертван, за да постои отрупана с украшения в някой кът на дома ти седмица или две, си има много предимства. Само че изкуствена не означава непременно имитация на истински бор или ела от желязо и пластмаса. Ако искате наистина да имате нетрадиционно дръвче и оригинална декорация за Коледа в дома си, не се колебайте да експериментирате с подръчни средства, разчитайки или на въображението си.

Можете да заложите на материали като картон, клонки, тел, станиол, фолио, летвички, панделки, книги, всякакъв вид декоративни ленти и, разбира се, колкото се може повече лампички, които излъчват магическа светлина и празнично настроение в мига, в който ги включите и озарят стаята с нежното си блещукане.

Възможно е да залепите на някоя от стените изолирбанд в ярък цвят или пък самозалепващо се мебелно фолио във формата на стилизирана елха, да прикрепите лампички по върховете и да наредите бутафорни подаръци на пода. Или пък да вземете по-голяма коркова дъска за бележки, върху която да забодете с кабърчета миниатюрни подаръчета, истински украшения за елха или пък гирлянди.

Ако си направите конус от картон или от две чинийки за еднократна употреба, хванати една за друга с телбод, има хиляди материи, с които можете да го опаковате и декорирате, така че да заприлича на елхичка, а ако пробиете дупчици и скриете вътре в него осветително тяло, резултатът без съмнение ще бъде възхитителен и ще радва погледа ви дълго време!