Israir с полети от София и Варна до Тел Авив

1
Добави коментар
check
check

Israir с полети от София и Варна до Тел Авив

259

26.11.2014

Директна целогодишна връзка с Тел Авив ще осъществява авиокомпанията Israir. Полетите от летище Варна стартираха от 23 ноември 2014 година и са два пъти в седмицата. Директните полети от Варна до Тел Авив се случват за първи път на летището в морската ни столица. Israir е втората привлечена авиокомпания с редовни полети от и до Варна, след откриването на новия терминал на летище Варна. Преди това директни полети от Варна до Истанбул стартираха и турските авиолинии /Turkish Airlines/.

Летище София е другото, което също ще посреща и изпраща самолетите на израелската авиокомпания. от 7 декември 2014 г. Israir започва да лети от Тел Авив до София. На софийското летище тези полети ще продължат само до 26 март 2015 г. Авиокомпания Israir не е единствената, която оперира по този маршрут. Полети от София до тел Авив и обратно в момента ивършват и Bulgaria Air, El Al и нискотарифната Wiz Air. С новият „играч“ по този маршрут несъмнено конкуренцията ще се изостри. Предстои да разберем дали и как ще се отразят допълнителните два полета седмично в цените на самолетните билети на останалите авиокомпании.

Самолетите на Israir ще превозват главно туристите през зимата. От авиокомпанията залагат и на пътници в сферата на хазартния и културния туризъм. Всички полети на авиокомпанията ще се извършват със самолети Airbus A320, изцяло предназначени за икономична класа.

Israir Airlines & Tourism е основна част IDB Tourism Group, най-голямата и водеща туристическа компания в Израел. От лятото на 2011 година, Israer е с изцяло обновен флот и притежава най-новите самолети в Израел.