Коледни базари през 2014

3
Добави коментар
martin.lazarov
martin.lazarov

Наближава един от най-светлите християнски празници – Коледа и треската около празника започва да набира сила. През последните години коледните базари в България станаха неделима част от месец декември и коледното настроение. Тази година ще има Коледен базар във всеки голям град, а впечатление правят усилията на Германия и Австрия да популяризират своите традиции и да ни покажат на място как празнуват Коледа и как изглежда месец декември в типичните немски и австрийски градове.

 

Коледен базар в София

 

Немски коледен базар в София

За поредна година жителите на столицата ще могат да се насладят на прекрасния Немски коледен базар. Той се провежда от 2010 година и тази зима ще бъде четвъртата подред. Традиционно, базарът е на различно място всяка година и това няма да се промени. Немският коледен базар през 2014 година ще се проведе в Градската градинка (Градинката пред Народния театър) от 21 ноември до 21 декември.

Традиционно базарът представя типични за Германия сувенири и разбира се вкусни немски гозби. В продължение на месец ще имате възможност да се насладите на топли и вкусни вурстчета, греяно вино, традиционен коледен сладкиш и други вкусотии, които да опитате.

 

Коледен панаир на книгата

И през 2014 година ще бъде проведен Коледен панаир на книгата. Мястото е НДК, а панаирът ще продължи 5 дни – от 4-ти до 9-ти декември. Ще е разположен на партера, първи, втори и трети етаж и на него ще откриете много нови заглавия. Освен отстъпки и различни подаръци, посетителите на Коледния панаир на книгата ще могат да присъстват и на различни литературни четения.

 

Произведено в България

Произведено в България е ежегоден форум, на който се представят български стоки (както сочи и името му). През 2014 година изданието ще бъде проведено в зала Универсиада. Ще може да го посетите от 19 ноември до 2 декември. Със сигурност на него ще откриете много хубави и качествени стоки родно производство, а някои производители дават отстъпка на клиентите си по време на Произведено в България.

 

Коледен базар в Пловдив

 

Немски коледен базар в Пловдив

Немски коледен базар в Пловдив ще има и през 2014 година. През миналата година той се проведе за първи път. Както тогава, така и този път базарът ще се състои пред сградата на Общината, на площад Стефан Стамболов. Немският коледен базар в Пловдив ще започне на 29 ноември и ще бъде закрит на 28 декември 2014. Подобно на мероприятието в София и тук ще може да се насладите на различни немски сувенири и разбира се вкусни вурстчета и греяно вино.

 

Коледен базар във Велико Търново

Празничен коледен базар ще има и във Велико Търново. Подобно на предишната година, той ще се проведе от 1 до 21 декември в парк Марно поле. За разлика от мероприятията в София и Пловдив, базарът във Велико Търново ще се проведе в австрийски традиционен стил. В Марно поле ще бъдат изградени 25 къщички, от които търновци и гостите на града ще могат да закупят различни тематични сувенири. Най-хубавото е, че коледния базар се провежда с благотворителна цел.

 

Коледни базари във Варна, Бургас и Русе

Тази година Коледни базари ще има в почти всеки голям град. Повече информация къде и кога ще са базарите във Варна, Бургас и Русе ще намерите в Коледни базари през 2014 – Продължение.