Джинджифилови коледни сладки

1
143
Добави коментар
svetla58
svetla58

Какво е Коледа без коледни сладки? Аромата на джинджифил и канела създават усещане за уют, който веднага настройва цялото семейство на коледна вълна. Печенето на сладки е ритуал, който ние много обичаме. Често в този ритуал участват и най-малките членове на  семейството.

Единственото нужно за да направите коледните сладки са формички и продукти, които присъстват във всеки дом.

Необходими са ви:

2 1/2 чаени чаши брашно
1 яйце
1/2 чаена чаша масло
2/3 чаена чаша мед
1/2 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица джинджифил
1/2 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица бакпулвер
Формички за сладки

Брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата се пресява. Междувременно слагате маслото и меда да се разтопят на водна баня. След това изстиналото разтопено масло се разбива с меда и яйцето и към тази смес се добавя сместа с брашното. Масленото джинджифилово тесто разточвате на блат около 3 мм и след това изрязвате с формични за сладки желаната от вас форма. В голяма тава поставяте хартия за печене и след това нареждате джинджифиловите сладки. Фурната трябва да е предварително загрята на 180 градуса, печете за 7-8 минути.

За украса на сладките може да приготвите бяла глазура от разбити белтъци и пресята пудра захар. Към нея добавете сладкарска боя за да оцветите глазурата. За да стегне добре след като намажете сладките с нея я оставете да преседи час-два. Отгоре поръсете с захарни пръчици или декорирайте по свое желание.