Да си възвърнеш усмивката в трудните моменти

2
Добави коментар
johnson3
johnson3

Да си възвърнеш усмивката в трудните моменти

Публикувано от DimanaK на 11.22.2014 в категория Весело

Има определени сценарии в живота ни, които не можем да предвидим. Някои от тях не бихме искали да ни се случват, но понякога се получава не каквото желаем.

Несъмнено, най-неприятните проблеми възникват, ако е засегнато здравето, любовта или финансовото ни състояние. Не е добра идея да се опитваме да йерархизираме по важност тези три неща, защото и без трите не можем. Те са в основата на нашето щастие и душевен мир.

Финансови обаче са проблемите, които ни сблъскват със социалната реалност и се оказват пречка по пътя ни в общественото развитие. Когато не ни достигат пари или сме изпадали в дълг, си представяме света в черни краски и ни изпълват мисли, че това е краят. Хората са състрадателни, когато не сме здрави или страдаме от любовна мъка, но са безкомпромисни и жестоки иде ли реч за пари.

Но съм свидетел и на явления, в които дори в труден момент човек се усмихва широко и си казва, че всичко ще е наред. Лекът срещу неговата финансова нищета се казва ЕОС Матрикс. Това е колекторска агенция, пръв помощник на изпадналите в нужда платци.

На никого не му е приятно да не може да покрие задълженията си към някоя финансова институция. И проблемът може да не е в недобросъвестността, а по причина ниския ни стандарт на живот. Наскоро четох статия, че чужденците ни се чудят как оцеляваме със средно 200 евро на месец, при положение, че хлябът ни е 50 евроцента (по европейска валута), а чифт обувки струват средно 20 евро (при това не много качествени).

Преди време срещнах мой познат, който беше затънал до гуша в задължения. Но за щастие попаднал на колекторската агенция ЕОС. Изкупила дълга му и сключила с него изгоден договор за разсрочване на дълга. За да успее да изплати задължението си, той ще плаща на много по-малки месечни вноски, отколкото е плащал преди, при това съобразени с датата на заплатата му.

И си свирка човекът. Като в онази реклама „10 години…” и т.н…. Защото е спокоен, но не защото е длъжник, а защото е попаднал на разбрани хора. В този бранш вече се работи по европейски, не само защото сме в ЕС, а и защото ЕОС Матрикс е част от голяма немска група. А кой друг освен немците знаят, че за да получат нещо, трябва да осигурят възможно най-изгодни условия на клиентите си.