Наближава най-светлият християнски празник – Рождество Христово. Даваме ли си сметка какво е неговото значение и смисъл?

Наближава най-светлият християнски празник – Рождество Христово. Даваме ли си сметка какво е неговото значение и смисъл?

Любовта

беседа от Учителят Петър Дънов от томчето „Сила и живот“1серия-1914г.

„Ако говоря с человечески езици, а любов нямам, ще съм мед що звънти, или кимвал що дрънка.“

Думата „любов“ е станала много прозаична в устата на хората; дотолкова прозаична, че няма вече никакъв смисъл. Когато някоя дума изгуби воя смисъл, обезсолява, а всичко онова, което се обезсолява, няма в себе си сила и вследствие на това в него настъпва упадък. В органическия свят, когато известна храна влезе в стомаха и не може да реагира правилно върху него, образува се едно състояние, което лекарите наричат „мъчно храносмилане“ и което, от своя страна, произвежда известна неприятност на самото тяло. Този закон е верен, не само по отношение на физическия свят, но и по отношение на умствения живот; когато ни се представи една мисъл, която не може да реагира върху нашия мозък и умът ни не може да я възприеме, образува се и у нас същото състояние. Така става и с човешкото сърце: когато едно желание...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност