Мехлем с риган цери екзема

3
Добави коментар
reina
reina

Крем или мехлем на основата на билката риган може успешно да се използва при лечението на екземи. В такава посока търсят нови лекарства учени от Държавния университет в Ню Йорк.

Крем за втриване в кожата, чиято основа е екстрактът от риган, вече е пуснат за изпитания при лечението на екзема. Американските учени смятат, че това може да се окаже добра алтернатива на прилаганите в момента стероиди, описват от medikforum.ru. Кремът от риган без съмнение няма да има силните странични ефекти на стероидите, включително атрофия на кожата. Риганът съдържа компонента карвакрол, който при изпитания вече е доказал способността си да контролира възпалителни процеси и болка. Освен това риганът е природен антисептик, което увеличава вероятността да бъде успешна възможност за лечението на екзема.

Екземата е свързана с обособяване на участъци по тялото, в които кожата е суха, сърби и се зачервява, понякога се лющи. Причините за една екзема не винаги могат да се установят. В клиничните изследвания на ригановия крем са се съгласили да участват пациенти на възраст от 2 до 17 години. Ефективността на крема от риган ще бъде съпоставяна с въздействието на стандартни кремове на основата на стероидите.

Учените допускат, че растителният екстракт може да бъде използван особено успешно в лечебни билкови кремове за деца. Това е важно, защото малките пациенти са по-уязвими за негативните странични ефекти на стероидите.

Публикувано в категории: Билките

Автор Marta

Билколечителят Дончо Тонев дава супер рецепта срещу шипове

Преди 20 години отидох при един билкар в Нареченските минерални бани. Казва се Иван Бързински и 60 години се е занимавал с лечение. Той е доайенът на билколечителите след Петър Димков, който е всепризнат.

Учените са категорични: Хималайската сол лекува!

Хималайската сол лекува редица заболявания, като действа благоприятно най-вече при проблеми, свързани с дихателните пътища. Това обясняват след свое дългогодишно изследване френски учени.

НАЛГЕЗИН / NALGEZIN

НАЛГЕЗИН е обезболяващо; понижава температурата, има противовъзпалителен ефект. Бързо действащ продукт за краткосрочна терапия. Препоръчва се при главоболие и зъбобол, болки в мускулите и ставите, мигрена, болки при месечен цикъл. Подходящ при инфекции и вирусна зараза.

Малините предпазват от рак!

Консумацията на малини и малинови продукти е невероятно полезна – този плод прави организма по-устойчив към заболяване от рак.

Алергичен ринит – какви са симптомите?

Ако кихате, имате бодежи в гърлото и очите ви сърбят или пък по ръцете ви се появява странен обрив, който не отшумява, или ви мъчи уртикария с червени пъпки по гърба и гърдите, а може би като хапвате скариди, устните и устата ви се подуват и започвате да кихате – всичко това са симптоми на алергия.

5 мощни стъпки за успокояване на безпокойството

Страхът може да играе много важна роля в живота ни.

8 народни средства против сърбеж

Сърбежът по кожата може да те побърка, особено ако се опитваш да заспиш. Ако той не е свързан с някакво сериозно заболяване, има поне 8 начина да го спреш.

Домашен крем за лице и тяло ще накара кожата ви да грее

Две лесни и изключително достъпни рецепти как сами да си направите домашен крем за лице и тяло

Защо ни боли кръста и съвети за лечение

Лошата новина за ниските болки в гърба е, че са резултат на повтарящи се неправилни движения или неправилна стойка, което води до повишаване на налягането в гръбнака.

ГОГОЛОКС / GOGOLOX

ГОГОЛОКС е 5-процентен орален разтвор в спрей-опаковка. Прилагането му има муколитичен ефект; съдейства за втечняване и изхвърляне, изкашляне на бронхиалните секрети при остри и хронични възпаления на дихателните пътища.

ЗОПИКЛОН / ZOPICLON

ЗОПИКЛОН улеснява заспиването, неутрализира състояния на безпокойство и предпазва от конвулсии и мускулни напрежения. Препоръчва се при нарушения на съня от рода на трудно заспиване, събуждане през нощта или твърде ранно събуждане. Медикаментът е за краткотрайно лечение в рамките на не повече от месец.