Коледни базари през 2014 – Продължение

3
Добави коментар
martin.lazarov
martin.lazarov

Приготовленията за Коледа започнаха из цялата страна. В предишната статия Коледни базари през 2014 ви разказахме за Коледните базари в София, Пловдив и Велико Търново. Те не са единствените градове, които ще зарадват гражданите си с допълнително коледно настроение.

 

Коледен базар във Варна
Задруга Коледа

И през 2014 година във Варна ще бъде проведен коледния базар Задруга Коледа. �Започва на 19 декември и ще продължи 3 дни – до 21 включително. На него ще може да се насладите на ръчно направени стоки, като например бижута, играчки, облекла и аксесоари. През трите дни ще звучи и джазова и класическа музика, които ще допринесат за празничното настроен в града. Базар Задруга Коледа ще се състои в центъра на Варна.

 

Коледен базар в Бургас

На площад Тройката в Бургас също ще се проведе Коледен базар. Приготовленията вече са започнали, като на площада са монтирани дървени къщички, както и празничната елха. Височината й е 20 метра. Базарът ще започне за Никулден и ще продължи и по Коледа. На него ще откриете коледна атмосфера, а от дървените къщички ще може да закупите различни сувенири и лакомства.

 

Коледен базар в Русе

Русе е още един град в България който ще придаде допълнително коледно настроение на жителите си. От 8 декември 2014 до 7 януари, по протежението на улица Александровска ще се проведе Коледния базар в Русе. По-скоро може да го наречем „зимен“, тъй като се очаква да продължи седмица след Нова година. Поставени са вече 33 павилиона, от които посетителите на базар ще могат да купят различни сувенири и неща за похапване.