Пелетен котел HERZ Рelletstar BioControl – Терма Експерт Плюс

5
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Пелетен котел Рelletstar BioControl – Автоматизирани пелетни котли за отопление

Котел Рelletstar BioControl се предлага в мощности – 10, 20, 30, 45 и 60 kW. Тези пелетни котли са предназначени предимно за отопление на еднофамилни и двуфамилни къщи. Горивото на Пелетстар е пелети. Котлите са напълно автоматизирани, включително и с автоматично почистване на горивната камера и топлообменниците за оптимално горене и топлообмен.

Пелетните котли HERZ-Pelletstar BioControl притежават модерен красив дизайн и безспорна функционалност. Отличават се с икономичност и изключително лесно обслужване. Това е идеалното екологично и напълно автоматизирано съоръжение за отопление, работещо по системата ”Plug and Play” – само включваме и се топлим.

Котелът, изгарящ биомаса – дървесни пелети, ще ви очарова с възможности си!

Компактните размери и еднофазовото му електрозахранване (230 V) ще ви спестят неприятности още при проектирането и изпълнението на котелното. Трифазно захранване е необходимо само при някои от многото варианти на складово стопанство за работа на шнековете за зареждане с гориво.

Eто и някои от основните предимства на Pelletstar:

– извънредно висок КПД (> 93%) – управление на цялата отоплителната система – оптимална технологична сигурност – ефективна топлоизолация – заема незначително пространство благодарение на малките си габарити – автоматично транспортиране на пелетите чрез различни системи за зареждане

Схема на котела:

1. Управление BioControl 3000. Централен контролер. 2. Устойчива на високи температури горивна камера от легирана стомана. 3. Автоматична падаща скара. 4. Автоматично запалване с горещ въздух. 5. Казанчетата за пепелта от горивната камера и топлообменниците се обслужват лесно от предната страна. 6. Сертифицирана защита от обратно горене. 7. Тръбен топлообменник с турболатори и автоматично почистване. 8. Регулиране с ламбда-сонда автоматичен контрол на изгорелите газове и горенето. 9. Смукателен вентилатор с регулиране и контрол на оборотите за максимална експлоатационна безопасност. 10. Ефективна топлоизолация за минимални топлинни загуби.

Още информация за някои модули:

Регулиране с HERZ BioControl 3000 – централно управление за:

– до 6 отоплителни кръга (помпи и смесителни вентили) – приготвяне на битова топла вода – буферен съд – температурата на връщащата линия (помпи и смесителни вентили)

а) опростено и удобно екранно меню б) възможност за модулно надграждане за регулиране на соларен кръг, както и за допълнителни отоплителни кръгове (макс. 6 кръга, или 5 кръга и соларен кръг)

Пелетният котел Херц Пелетстар БиоКонтрол разполага с устойчива на високи температури горивна камера, изработена от легирана стомана. Има автоматична падаща скара за цялостно почистване от високотемпературоустойчива стомана, осигуряваща й максимална продължителност на живот.

Освен е компактния вариант – с бункер за ръчно пълнене. Съществуват многобройни варианти на системи за подаване на гориво от склад. Захранването на котела с пелети се осъществява посредством

система от транспортни шнекове пневматичен транспорт комбинация от двата типа – шнек + пневматика