74-годишната пенсионерка оставена да умре от глад (ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ИСТОРИЯТА)

15
Добави коментар
hristiqnin
hristiqnin

12/21 2014

Категория: От България

Създадена на Неделя, 21 Декември 2014 21:50

Последно обновена на Неделя, 21 Декември 2014 22:12

Посещения: 4772

Неотдавна ви споделихме за злощастната съдба на пенсионерката Мария Костадинова от Пловдив, която буквално бе оставена с нейния болен брат да умрат от глад и студ. (ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ ОТ ТУК)

Първи за случая съобщиха колегите от bgdnes.bg.

Днес и ние посетихме възрастната жена, за да и помогнем с малко пари и храна.

За наша радост, и божия слава, положението на баба Мария вече не е толкова отчайващо. Веднага след като сме споделили апела за помощ, добри хора от различни краища на България и чужбина са се отзовали, за да помогнат с каквото могат.

Организация, която е предпочела да остане анонимна, е платила натрупаните дългове за ток и вода, като са снабдили старицата и с отоплителна печка. Отделно, студентски медицински екип е поел за този месец разноските за лекарства, по които е отивала мизерната и пенсия, споделя разтреперана и през сълзи баба Мария.

„Снабдена съм с храна за месеци напред, изпратиха ни и дрехи. Просто не мога да ви опиша колко се радваме, че толкова млади хора се обадиха.“, споделят още баба Мария и болния и брат.

Още докато гостувахме, пенсионерката получи няколко телефонни обаждания и посещение от младежи на близката до дома и евангелска църква на вяра.

Научихме, че социалните служби най-накрая са се задействали и утре тя очаква посещение от социални служители и кмета на Пловдив.

„Имам двама сина, които са в чужбина от 25 години, но са ме оставили на произвола на съдбата. Вече не помня от кога не съм ги чувала и виждала..“, споделя развълнувано баба Мария.

За щастие обаче Бог няма да остави нито един човек, който се обърне към Него с покаяние и вяра. Наистина има добри хора, които имат готовност да откликнат и споделят от залъка си, за да помогнат на нуждаещи се. Все още има хора, които знаят, че е по-блажено да даваш, от колкото да получаваш. Бог ще зачете всяко едно дело на милосърдие като към Самия Него.

В резултат на тежкия живот, братът на баба Мария – Иван, е развил анемия и недостиг на желязо в кръвта, което изисква допълнително финанси за специализирана помощ и лекарства.

Екипът ни ще продължава да следи и отразява темата в развитие. В България наистина има добри хора, и те никак не са малко.

Оставяме координати за връзка с Баба Мария. Всеки, който има желание да помогне може да се свърже с нея на следния телефон и адрес:

тел. 0886 728 838

Пловдив – ул. „Васил Левски“ 103.

Сайтът се нуждае от вашата подкрепа за месеците март и април.
За повече информация последвайте връзката: – КЛИК

< Предишна

Следваща >

Добавете коментар